EĞİTİM

AYŞENUR’UN HAYATI ZİLAN’DA KURTULDU

Bitlis’te oyun oynarken kayalıktan düşen ve düştüğü kayalığın üzerine yuvarlandığı kazada ağır şekilde yaralanan 10 yaşındaki Ayşenur, Özel Batman Zilan Hastanesi’nin büyük çabaları sonucu hayata tutundu.

AYŞENUR’UN HAYATI ZİLAN’DA KURTULDU
09-11-2020 19:30
Google News


Bitlis’te kayalıkların üzerinde oyun oynayan Ayşenur K. dengesini kaybederek yüksek kayalıklardan yere düştü. Düşme sonrası kayalık, küçük kızın üzerine yuvarlandı. Olaya ilk müdahaleyi yapan 112 acil servis ekipleri, küçük Ayşenur’u Bitlis Devlet Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından Batman’da Özel Zilan Hastanesi’ne ulaştırdı. Ayşenur, 6 saat süren ameliyatın ardından 16 gün yoğun bakımda tutuldu. Ayşenur, Zilan Hastanesi Ekibi sayesinde sağlığına kovuştu. 

Zilan Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Duygu Eraslan “Ayşenur yaşına göre çok büyük bir savaş verdi ve kazandı. Kendi yaşına ve bedenine göre çok büyük yaralar almıştı ve 16 günlük bir yoğun bakım süreci atlattı” dedi.

Zilan Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Deniz Özbilici “Küçük Ayşenur bize geldiğinde hem yüksekten düşme hem de ağır cisim altında ezilmeden dolayı karaciğer, dalak ve bağırsağında büyük hasarlar vardı. 6 saat süren ameliyat sonrası tüm hasarları onardık. Ayşenur hayatına kaldığı yerden devam edebilir” dedi. 

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete