EĞİTİM

AZERBAYCANLI HASTA MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU

Medical Park Batman Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniğine 27 yıldır çeşitli ilaç tedavilerine rağmen geçmeyen mide yakınmaları nedeniyle başvuran Azerbaycanlı Rahila Pcazealıyeva isimli hastaya Laparoskopik (kapalı) Nissen ameliyatı ile sağlığına kavuştu.

AZERBAYCANLI HASTA MEDİCAL PARK’TA ŞİFA BULDU
01-05-2016 23:23
Google News

yıllardır devam eden midede ekşime, yanma, ağza acı su gelmesi, baş ağrısı, ses kısıklığı nedeniyle birden fazla doktora başvuran ve onlarca çeşit ilaç kullanmasına rağmen şikayetlerinden kurtulamayan Azerbaycanlı Pcazealıyeva, yeğeninin tavsiyesi üzerine Batman’a gelerek Medical Park Hastanesine başvuruda bulundu. Başarılı ameliyat ile hastayı sağlığına kavuşturan Op. Dr. Tahir Atun “Mide fıtığı ve reflü hastalığı bölgemizde ve dünyada sıkça görülen bir hastalıktır. Doğuştan olabildiği gibi yeme-içme alışkanlıklarına bağlı olarak sonradan da gelişebilmektedir. Mide fıtığının eşlik ettiği reflü hastalarına, ilaca rağmen şikâyetleri geçmeyen hastalara ya da ilaç kullanmak istemeyen reflü hastalarına ameliyat (Laparoskopik Nissen Fundoplikasyon) öneriyoruz. Bu ameliyat güvenilir ellerde yapıldığında 24 saat içinde % 98’ e yakın reflü hastalığında iyileşme sağlanıyor. Bu ameliyat, reflü nedeniyle bozulmuş olan yaşam kalitesini yeniden arttırdığı gibi, ilaca olan bağımlılığı da sonlandırmaktadır” diye ifade etti.

ARTIK İLAÇLARA MAHKÛM DEĞİLİM

27 yıldır çektiği hastalık nedeniyle hastane hastane gezdiğini söyleyen Azerbaycanlı Pcazealıyeva “Yaşam kalitem iyice düşmüştü. Batman Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi yeğenimin tavsiyesi üzerine Batman Medical Park Hastanesi’ne geldim. Endoskopi sonucu Büyük bir mide fıtığımın olduğu ve ameliyatla düzelebileceği söylendi. Ameliyatım rahat geçti. Aynı gün yemek yedim. Mide koruyucu ilaçlardan kurtuldum. Beni yeniden hayata ve yemeklerime döndüren Op. Dr. Tahir Atun’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. (Atilla İhsan Atay)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete