GÜNDEM

AZMİN ZAFERİ!...

Sason’da bulunan Helkis Dağı yamaçlarında kurulu Erdemli Köyünde tek odalı evde, annesi, babası ve biri engelli 4 kardeşiyle yaşayan Dilan Yalçın, TEOG’da ilçenin gururu oldu.

AZMİN ZAFERİ!...
03-06-2017 01:42
Google News

Yalçın, sınavda 120 sorunun tamamına da doğru yanıt vererek, adını Türkiye 1.’leri arasına yazdırdı. Yalçın, evlerinde başka oda olmadığı için geceleri ders çalıştığını belirterek “İkinci dönem TEOG sınavında Türkiye birincileri arasında yer aldım. Çok sevindim. Ailemi ve okulum öğretmenlerimi gururlandırdığım için çok mutluyum. Öğretmen ve arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

“GEÇ SAATLERE KADAR DERS ÇALIŞTIM”

Yaşadıkları tek odalı evin de kendilerine ait olmadığını dile getiren Yalçın “Salonda ders çalıştığım için bazen gelen misafirler çalışmama engel oluyordu. Daha sonraları buna alıştım. Gece saatlerine kadar ders çalışıp, kitap okuyordum. Öğretmenlerim ve arkadaşlarımın destekleri çok oldu. Benim gibi zor şartlarda okuyan öğrenci arkadaşlarıma sesleniyorum, asla pes etmesinler ve devamlı kitap okusunlar” dedi.

“ÇOCUKLARIMIN OKUMASI İÇİN ÜZERİMDEKİLERİ SATARIM”

Çiftçilik yapan Baba İzzet Yalçın, kızının başarısının kendilerini gururlandırdığını anlatarak, “Çocuklarımın okuması için gerekirse üzerimdekileri çıkarıp satarım. Yeter ki okusunlar. Mutluyuz, gururluyuz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete