SİYASET

BABACAN; ‘İŞSİZLİK, HUZUR ORTAMI İLE ÇÖZÜLÜR’

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Batman’a geldi.

BABACAN; ‘İŞSİZLİK, HUZUR ORTAMI İLE ÇÖZÜLÜR’
21-05-2015 21:05
Google News

Babacan’ın katılımı ile Kristal Park’ta düzenlene toplantıya AK Parti Milletvekili Adayları Ziver Özdemir, Ahmet İnal, Murat Güneştekin ve Adile Gürbüz, İl Başkanı Diyaettin Uçar, Kadın Kolları Başkanı Mevlidi Bilici ile sivil toplum örgütleri katıldı. AK Parti Hükümeti dönemindeki çalışmaları anlatan Babacan “Yasaklarla ilgili önemli adımlar attık. Ülkemizi, daha güzel bir ortama kavuşturduk. Anadilin suç olarak görüldüğü dönem geri de kaldı” dedi.

YENİ SANAYİ ALANLARI AÇIYORUZ

AK Parti Hükümeti döneminde Batman’a yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Babacan “Batman’ın ihracatı 2002 yılında toplam 1 milyon dolar civarındaydı. Geçen yıl 46 milyon dolara çıkmış. Bakıyoruz sanayi siciline kayıtlı firma sayısı 2002’de 3 iken şu anda 205 olmuş. Yeni sanayi alanı açıyoruz ki talepler karşılansın. Sanayi demek, yatırım demek, istihdam demek” dedi.

BATMAN’DA YAPILANLARI AÇIKLADI

Yatırım ve istihdamların, huzur ortamında gerçekleşebileceğini açıklayan Babacan “İşsizlik sorunu, yatırımla çözülür. Bunun için de huzur lazım. Bölgede huzursuzluk varken yatırımların gelmesi zordur. Şu anda aktif sigortalı sayısı Batman’da 2002’de 360 bin, şu anda 70 bine çıkmış. Batman 2011 yılında doğalgaza başlamıştı. Şu anda kentin yüzde 87’si doğalgazdan faydalanıyor. Bölünmüş yollar 12 kilometreden geçen yıl 133 kilometreye ulaşmış. Havayoluna bakacak olursak Batman Havalimanında iniş kalkış yapan uçak sayısı 330 iken bir senede 3 bin 556’ya ulaşmış” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete