GÜNDEM

BACAĞI KESİLMEKTEN KURTULDU

Bacağının kesilmesi riski ile Batman Bölge Devlet Hastanesi (BBDH)’ne getirilen 10 yaşındaki hasta, Plastik Rekonstruktif ve Estetik. Cerrahı Op. Dr. Fırat Acar tarafından yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

BACAĞI KESİLMEKTEN KURTULDU
29-09-2016 22:44
Google News

DİĞER BACAKTAN ALINAN DOKU, YARALI BACAĞA NAKLEDİLDİ

Siirt’in Pervari ilçesinde ikamet eden 10 yaşındaki Muhammet Rasim Dündar, yaklaşık 3 ay önce ateşli silahla oynarken sol bacağından yaralandı. Kaval kemiğinin üzerindeki kas ve cilt dokusu parçalanan 10 yaşındaki hasta, bacağının kesilmesi riski ile Batman Bölge Devlet Hastanesine sevk edildi. Hasta, Plastik Rekonstruktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Fırat Acar tarafından 10 saat süren ameliyata alındı. Diğer bacağın baldır kemiğinden alınan kemik doku, kas ve cilt dokusu yaralı bacağa nakledildi.

AMELİYAT 10 SAAT SÜRDÜ

Operasyonun başarılı geçtiğini söyleyen Op. Dr. Fırat Acar “Dış merkezden hastanemize sevk edilen hastanın sol bacağında tibia dediğimiz kaval kemiğinde yaklaşık 12 cm’lik kemik kaybı ve beraberinde geniş boyutta cilt kaybı mevcuttu. Kemik ve cilt kaybını onarmak için diğer bacaktan alınan fibula adı verilen baldır kemiği cilt ve kas dokusu ile birlikte sol bacağa nakledildi. Dokular damar yapıları korunarak yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatla mikrocerrahi yöntemlerle transfer edildi. Bacağını kaybetme ihtimali olan hasta operasyon sonrasında yürüyebilme noktasına geldi” dedi. Plastik cerrahinin üst düzey ameliyatlarından olan serbest flep denilen doku nakillerinin, Batman Bölge Devlet Hastanesinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirten Dr. Acar, bölgedeki birçok hastaya hizmet verdiklerini de söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete