GÜNDEM

Bademli Köyünün kaderi Kemal Sinanlı ile değişti

Batman’a 20 kilometre uzaklıkta bulunan Bademli Köyünün kaderi, eğitimini İngiltere’de alan ve yönünü tekrar köyüne çeviren Kemal Sinanlı sayesinde değişti.

Bademli Köyünün kaderi Kemal Sinanlı ile değişti
25-02-2023 06:22
25-02-2023 12:22
BATMAN
Google News

KENTTEN KÖYE GÖÇÜ BAŞLATTI

Batman’ın Bademli (Mezre) Köyü’nde doğan, lise ve üniversite hayatını İngiltere’de tamamladıktan sonra tekrar doğduğu topraklara dönen Kemal Sinanlı, geniş vizyonu ile köyünün kaderine yön verdi. Modern tarıma dayalı uygulamalar, eğitime verdiği katkılar ve köyüne kazandırdığı yatırımlarla hemşerilerinin duasını alan İş İnsanı Kemal Sinanlı, Bademli’yi örnek köy konumuna getirdi. 150 haneli ve 2 bin nüfuslu Bademli Köyüne taziye evi, külliye, medrese ve cami kazandıran Sinanlı, şehirden köye göçü başlattı.

KÖYÜN TAZİYE EVİ, DEPREMZEDELERE AÇIK

İş İnsanı Kemal Sinanlı, 3 yıl önce temelini attığı Bademli Köyü Taziye Evinin kapılarını depremzedelere açtı. Ülkemizde yaşanan depremin büyük acı ve tahribata yol açtığını belirten Sinanlı, bu süreçte yaraların sarılması için güçlü bir dayanışmaya ihtiyaç duyulduğunu söyledi. 7 odalı taziye evinde depremzedeleri ağırlamaya hazır olduklarını belirten Sinanlı “Bademli Köyü olarak ülkemizin başına gelmiş bu acı felakette yaraları bir nebze de olsun sarabilmek için üzerimize düşeni fazlası ile yapmaya hazırız. Külliye niteliğindeki kompleksimiz örnek bir projeyle hazırlanmış olup, 3 senedir köylülerimizin hizmetindedir. Bugün bir olma günüdür. Depremin açtığı yaraları sarmaya çalışırken, kayıtsız kalmamız mümkün değildir.  Barınacak yeri olmayan depremzedelere kapımız açık. Bademli Köyü olarak elimizden geldiğince depremzedelerle dayanışma içerisinde olacağız. Ülkemizde meydana gelen asrın felaketinde hepimizin yüreği yandı. Bu felaketin yaralarını sarabilmek için dayanışma göstermemiz gerektiği ortadadır.” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete