GÜNDEM

BAĞDAT, YIKILAN KENTLER İÇİN SAHNEDEYDİ

Gazeteci Yazar Hayko Bağdat, Siirt, Van, Bitlis, Köln, Berlin, Çanakkale ve Eskişehir’de oynadığı Salyangoz adlı tek kişilik gösterisini, Batman’da yıkılan kentler için sahneledi.

BAĞDAT, YIKILAN KENTLER İÇİN SAHNEDEYDİ
29-05-2016 21:06
Google News

Batman Belediyesi’nin daveti üzerine kente gelen Gazeteci Hayko Bağdat, Salyangoz adlı “Tek Kişilik Bişe” adlı gösterisi ile Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda sahne aldı. Geliri Sur, Cizre ve Nusaybinli ailelere bağışlanan oyun, büyük ilgi topladı. Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, HDP İl Eş Başkanı Fatma Kapalıgöz ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de ilgiyle izlediği oyun, azınlık sorunlarına getirdiği ilginç bakış açısıyla salondakileri hem güldürdü hem de düşündürdü.

OYUNDA NE ANLATILIYOR?

Çocukluk, gençlik ve evlilik maceralarını anlatan Bağdat’ın oyunu iki bölümden oluşup 100 dakika sürüyor. İlk bölüm, İstanbul Şişli’de hayatı yüksek bir apartman dairesinden kuşbakışı izleyen bir çocuğun, günün birinde dışarı çıkması, evde yaşam bulan kimliğin dışarıda çok farklı olduğunu görmeye ve anlamaya başlamasıyla başlıyor. Çocukluk ve ergenlik yıllarında başından geçen olayları trajikomik bir şekilde izleyiciye aktaran Bağdat, ikinci bölümde ise gençlik dönemini izleyiciye anlatıyor. Oyunu, yaşanan siyasi cinayetlere gönderme yaparak, izleyiciyi hüzünlendirip düşündürerek tamamlıyor. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete