GÜNDEM

BAĞIŞLAR, ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜ TEGV’DE TEKNOLOJİ ATÖLYESİ OLUŞTURULDU

Bisikletle şehirlerarası turlar düzenleyerek eğitim gönüllülerinden bağış toplayan Umuda Pedal Ekibi, topladığı bağışlarla Batman TEGV’de Tasarım ve Teknoloji Atölyesi açtı.

BAĞIŞLAR, ATÖLYEYE DÖNÜŞTÜ TEGV’DE TEKNOLOJİ ATÖLYESİ OLUŞTURULDU
11-03-2019 18:04
Google News

TEKNOLOJİ VE YARATICILIĞI BİR ARAYA GETİREN ATÖLYE

Umuda Pedal Ekibi’nce kurulan, teknoloji ve yaratıcılığın bir araya geldiği Tasarım ve Beceri Atölyelerinin 3.’sü, İstanbul ve Tekirdağ’dan sonra Batman’da açıldı. Açılış töreni, Belde Mahallesi’nde bulunan TEGV Batman Merkez Öğrenim Birimi Abdulgani Aras Etkinlik Merkezi’nde gerçekleşti.

GENEL MÜDÜR DE İSTANBUL’DAN GELDİ

Açılışa Vali Yardımcısı Ramazan Fani, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, TEGV Genel Müdürü Sait Tosyalı, TEGV Mütevelli Heyet Üyeleri Prof. Dr. İlter Turan ve Emine Çakıroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Sami Gülgöz, Batman Merkez Birim Başkanı Dilber Atilla, Umuda Pedal Ekibi, TEGV çocukları ve gönüllüler katıldı.

GÖNÜLLÜ ÇABANIN ÜRÜNÜ

TEGV Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. İlter Turan “TEGV, 1995’de bir rüya üzerine kurulmuştu. Burada yaptığımız açılış töreni, bu rüyanın hakikate dönüşmesinin ifadesidir. Kurulduğumuzda rüyamıza yön veren düşünce, çocuğun eğitiminin sadece okulla sınırlı olmadığı ve çocuklarımızın okul dışında da eğitim sürecine devam etme ihtiyacı olduğuydu. Biz de devletimizin verdiği temel eğitime, vakıf aracılığıyla katkıda bulunmak istedik. Faaliyetimizi gönüllü katkılarla yürütüyoruz. Nitekim Batman’da açılışını yaptığımız Tasarım ve Beceri Atölyesi de gönüllü çabanın ürünüdür” dedi.

ÇOCUKLAR BİLGİSAYARDA KODLAYACAK, 3D İLE BASKIYA VERECEK

TEGV’in 8–14 yaş arasındaki çocukları için kurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, çocuklara 3D baskı cihazından robot kitlerine, kodlama platformlarından elektronik devre kartlarına uzanan bir yelpazede yeni nesil öğrenme imkânı sunuyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
28 Mart 2024 e-gazete