GÜNDEM

BAHÇELİEVLER SEMT PAZARINDA SORUNLAR DİZ BOYU...

BAHÇELİEVLER SEMT PAZARINDA SORUNLAR DİZ BOYU...

BAHÇELİEVLER SEMT PAZARINDA SORUNLAR DİZ BOYU...
09-02-2015 15:19
Google News

Belediyeye aidat ödemediği halde semt pazarlarında tezgâh açan korsan pazarcılar, esnafın korkulu rüyası haline geldi.Bahçelievler semt pazarında esnaflar, korsan pazarcılara karşı önlem alınmasını istedi. Bahçelievler Semt Pazarı Sorumlusu Bahri Keleş “buradaki esnaf, zaten kıt kanaat geçiniyor. 3–5 kuruş kazanabilmek için sabahın 6’sında buraya gelip, akşama kadar tezgâhlarının başında bekliyorlar. Bazen siftah bile yapamadan evimize gidiyoruz. Yaz-kış demeden, güneş-yağmur demeden ekmeklerinin peşinde koşuyoruz. Burada satış yapabilmek, tezgâh kurabilmek için Belediyeye aidat ödüyoruz. Ancak aidat ödemeden burada ve diğer semt pazarlarında tezgâh açan korsan pazarcılar, ekmeğimize mani oluyor. Korsan pazarcılarla mücadele edilmesini istiyoruz. Semt pazarlarının daha düzenli olmasını, belirli bir kurala göre kurulmasını istiyoruz” dedi.

VATANDAŞ, AVM’LERİ TERCİH EDİYOR

Bahçelievler Mahallesi’nde seccade ve ibadet malzemeleri satan Hüzeyfa Demir “25 yaşındayım, 15 yıldır pazarcılık yapıyorum. Semt pazarları, ekmeğimizi kazanabilmemiz için bize açılan bir fırsat kapısıdır. Biz de büyük umutlarla semt pazarlarını dolaşıyoruz. Ancak vatandaş, semt pazarı yerine avm’leri tercih ediyor” diyerek sitemlerini dile getiriyor.

ESKİSİ GİBİ PARA KAZANAMIYORUZ

Semt pazarında elektrikli malzemeleri satan Salih Arslan da, satışların günden güne düştüğünü söyledi. Alışveriş Merkezleriyle yarışacak güçte olmadıklarının altını çizen Arslan “daha önceden pazarcılık yaparak 7–8 kişilik bir aileyi geçindirmek mümkündü. Ancak şimdi kazandığımız para, elektrik-su borcumuzu ödemeye bile yetmiyor. Avm’ler işimizi bitirdi. Batmanlıların daha duyarlı hareket etmesini istiyoruz. Vatandaş, avm’lerden borca alışveriş yapabiliyor mu? avm’lerle pazarlık yapabiliyorlar mı? Vicdan sahibi herkesi daha duyarlı hareket etmeye çağırıyorum” dedi.

PAZARCI ESNAFINA DESTEK VERİLSİN

Pazarda kıyafet satışı yaparak ekmeğini kazanan Mehdi Aydın, semt pazarlarının belli bir düzene oturtulmasını istedi. Pazarcı esnafına destek çıkılmasını isteyen Aydın “semt pazarlarının gelişigüzel kurulması, çevresinde çöp birikintilerinin bulunması, en büyük sorunumuz. Bu konuda belediye’den destek bekliyoruz. Pazarcı esnafına destek çıkılsın. Semt pazarlarının tanıtımı yapılsın, kampanyalar düzenlenerek semt pazarlarına karşı özendirici çalışmalar yürütülsün” şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete