EĞİTİM

BAHÇEŞEHİR, EĞİTİMDE MARKALAŞMIŞ BİR İSİM

Lüks, konforlu, devasa ama cep yakmayan bir koleji hep birlikte ziyaret etmeye var mısınız?

BAHÇEŞEHİR, EĞİTİMDE MARKALAŞMIŞ BİR İSİM
07-04-2016 20:17
Google News

O halde Çamlıtepe Mahallesi Tılmerç Mevkiinde bulunan Bahçeşehir Koleji’ne doğru yol alıyoruz. 2001 yılından bu yana Batman’da eğitim-öğretim hizmeti veriyor kolejimiz.

“DEVASA BİR KOLEJDEN İÇERİ GİRİYORUZ”

Devasa bir kolejden içeri girdiğimizde Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Önal karşılıyor bizi. Koleji adım adım gezerken sektördeki serüvenini anlatıyor Sayın Önal. Anlattıklarına ve kolejin başarısı bakılırsa epey de tecrübeli bu sektörde. Üniversite eğitiminden sonra Adana’da özel bir dershanede 3 yıl öğretmenlik ve yöneticilik yapmış Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Önal. Daha sonra Batman’a gelmiş. Özel bir eğitim kurumunda çalışmış bir süre. 2003 yılında özel bir dershaneyi açmış. Ve 11 yıl boyunca burayı işleterek tecrübesine tecrübe katmış. Edindiği bütün tecrübe ve deneyimleri ise 2001 yılından bu yana Kuruculuğunu ve Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı Bahçeşehir Koleji ile taçlandırmış.

32 BİN METREKAREDEN OLUŞAN BİR YAŞAM ALANI

32 bin 520 metrekare alan üzerinde 4 katlı binadan oluşan kolejimiz, sadece eğitim kurumu değil, aynı zamanda bir yaşam kompleksi. İçinde 200’e yakın bölümün bulunduğu kolejde, anaokuldan liseye kadar bütün eğitimlerinizi alabileceğiniz 4 okul mevcut. Bünyesinde bulundurduğu Bahçeşehir Sporıum Merkezinde 2 kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, tuz odası, masaj odası, fitness, halı saha ve kapalı spor salonu bulunuyor. Öğrencilere, aileleri ile birlikte zaman geçirebilecekleri bir yaşam kompleksi hazırladıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanımız Önal “Bu model okullar Avrupa’da yaygındır. Okulumuzda bulunan aktivite salonları, ailelerimize de açıktır. Bu sayede öğrencilerimize ve velilerimize sadece bir eğitim alanı değil, aynı zamanda bir yaşam kompleksi oluşturduk” diyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’NİN SİZE BİR MÜJDESİ VAR

Anaokuldan liseye kadar eğitim veren Bahçeşehir Koleji, yeni bir sürprizle Batman halkının huzuruna çıkmaya hazırlanıyor. Yüksek Lisans ve Doktora Programlarına hazırlık yaptıklarını söyleyen Sayın Önal “Bahçeşehir Üniversitesinin sürekli eğitim merkezini kuracağız. Ruhsatımızı aldık. Yaklaşık 6 ay gibi bir kısa sürede faaliyete girecek. Burada iki faaliyet yürüteceğiz. 1. faaliyet Batman’da Doktora ve Yüksek Lisans Programlarını açacağız. Eğitimlerimizin yüzde 40 yüz yüze geri kalanı ise Amerika ve yurt dışı uzaktan eğitim şeklinde olacaktır. İkinci faaliyet ise Bahçeşehir Üniversitesi olarak mesleki eğitim merkezini kuruyoruz. Burada da yüzde 40 istihdam garantili meslek eğitim programları başlatacağız. İş Kur bunları finanse edecek. Aklınıza gelebilecek her alanlar ilgili kurslar açabileceğiz” diyor. Kolejde hayvanat bahçesinin de kurulacağı müjdesini veren Önal, amaçlarının öğrencilere doğa ve hayvan sevgisini aşılamak olduğunu belirtiyor.

HEM ÖĞRENİYORSUNUZ HEM EĞLENİYORSUNUZ

Bahçeşehir Koleji, eğitimi eğlenceli hale getiren ender yerlerden biri. Burada eğitiminizi alıp sınavlara hazırlanırken, sosyal aktivite ve etkinliklerle de eğlenme fırsatını yakalıyorsunuz. Modern dans, halk oyunları, yabancı diller, jimnastik, ses eğitimi, değerler eğitimi, matematik eğitimi ve yüzme aktivitelerinin yapıldığı kolejde şu anda 650 öğrenci ve 62 öğretmenimiz bulunuyor. Bahçeşehir Koleji, kurumsal kimliğiyle de sektörde fark yaratıyor. Neden mi? Çünkü Türkiye’nin birçok yerinde şubesi bulunan kolejimiz, bütün şubelerle eşzamanlı yürütüyor bütün faaliyetlerini.

ÖĞRENCİLER, İYİ İNGİLİZCE VE PUANLARLA KENDİNİ KANITLIYOR

Kolejin anaokulunu gezerken miniklerle sohbet ediyoruz. Yabancı dil, spor, oyun,  sanat ve el becerilerine kadar birçok kulübün bulunduğu anaokulunda minikler hayata daha iyi hazırlanıyor. Velileri tarafından gönül rahatlığı ile koleje emanet edilen minikler bura özgüven sahibi bireyler olarak yetişiyor.

“TEK İŞİMİZ EĞİTİM”

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yabancı dile hâkimiyeti ile sınav başarıları, Bahçeşehir’i apayrı bir yere taşıyor. YGS’de başarı ortalaması 330 olan kolejimiz, mezun ettiği öğrencileri Türkiye’nin en güzel üniversitelerine göndermeyi başarıyor. Başarısı yüksek ama maddi durumu düşük ailelerin öğrencilerine ise burs desteği veren kolejimiz, fiyatlar konusunda da Batman halkına cömert davranıyor. Batman Bahçeşehir Kolejindeki fiyatların, Türkiye’nin diğer illerindeki şubelere oranla daha düşük olduğunu söyleyen Yönetim Kurulu Başkanımız Turgut Önal “Bahçeşehir, eğitimde bir markadır. Bu markayı her geçen gün daha da yükseğe taşımak için kaliteden ödün vermeden çocuklarımızı hem hayata hem de sınavlara hazırlamaya devam ediyoruz. Kaliteli eğitim, her çocuğun hakkıdır. Bunu hakkıyla çocuklarımıza teslim ettiğimize inanıyoruz. Batmanda herkes kendini burada bulabilir. Tek işimiz eğitimdir” ifadelerini kullanıyor. Önal, Kolejimize 0 488 216 60 60  numaralı hattan ulaşılarak bilgi alınabileceğini de sözlerine ekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete