GÜNDEM

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN BASINA DESTEK SÖZÜ

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nu Çankaya Köşkü’ndeki makamında ziyaret etti.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN BASINA DESTEK SÖZÜ
25-08-2017 20:34
Google News

Nuri Kolaylı, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'na yeni görevinde başarılar dileyerek, "Tüm Türkiye’de yayın yapan 1122 gazeteyi temsilen basın yasası ve internet yasası ile ilgili sorunlarımız çözüm bekliyor. Bu sorunların çözümü için gerekli desteği her zaman vermeye hazırız. Basın yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün yanı sıra Basın İlan Kurumu'nun da size bağlanmasından dolayı memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Anadolu'da yayın yapan gazetelerin en büyük sorunlarından birinin Basın İlan Kurumu'ndan alınan resmi ilanların fiyat tarifesinin artırılmaması olduğuna dikkat çeken Kolaylı, "Radyo ve televizyonların brüt reklam gelirlerinden alınan payın yüzde 1,5’e düşürülmesi ve Anadolu Ajansı abonelik ücretlerinin yarıya indirilmesine karşın, resmi ilan yat tarifesi henüz kabul edilmedi. Tarifenin bir an önce belirlenmesi yerel basın kuruluşlarımız açısından zaruridir. Basın İlan Kurumu (BİK) Mevzuatı çerçevesinde verilmekte olan resmi ilan ve reklamlar özellikle yerel basının ekonomik özgürlüğünde vazgeçilmez kaynakların hemen başında yer almakta, can suyu görevini yerine getirmektedir. 15 Temmuz hain darbe girişiminin de etkisi ile son bir yıldır yaşanan ekonomik durgunluk, işletmelerin reklam harcamalarında kısıtlamaya gitmesi ve kamu kurumlarının ihalelere görece daha az çıkıyor olmasına karşın maliyetlerde ciddi artışlar söz konusu olmuştur. Öte yandan 5 yıla yakın zamandır gazetelerin satış̧ fiyatlarında bir artış̧ olmamıştır" diye konuştu.

Ziyarette basının sorunlarına ve çözümlerine ilişkin detaylı bir dosyayı Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na sundu.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizlerin vereceği destek her şeyin üstünde. Görevimiz sebebiyle sizlerle çok yakın temasta olmamız gerekiyor. Hem Basın İlan Kurumu'nun hem de Basın Yayın Enformasyon'un görev alanımda olması sebebiyle sizlerle istişare ederek sorunların çözümü ve geleceğe dair projelerde, Türkiye'deki gazetecilerin, basın kuruluşlarının sorunlarının çözümü için çalışacağız" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete