SİYASET

BAKAN’DAN TPAO’YA ÖVGÜ;

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, Arama-Üretim Sektörü İstişare Toplantısının 11'incisi Batman’da gerçekleştirildi.

BAKAN’DAN TPAO’YA ÖVGÜ;
20-12-2019 21:01
Google News

 

Enerji Koordinasyon Toplantısı’na katılmak üzere Batman’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye Petrolleri’ne övgü dolu sözler kullanırken “TP, bu yıl yurt içi üretimde hedeflenen 50 bin varil bandını yakaladı. Aralık Ayında da yurt içi, yurt dışı toplamda 150 bin varil üretimle tüm zamanların rekoruna ulaştı” dedi.

BATMAN, PETROL TARİHİMİZİN HAFIZASI

TPAO Kristal Park Tesisleri’nde yapılan toplantıda konuşan Bakan Dönmez “Batman, petrol üretim tarihinde önemli bir yer sahip. Türkiye'nin ilk petrol kuyusu Raman–8, 71 yıldır bu toprakların bereketini enerjiye dönüştürüyor. Türkiye'nin ilk petrol rafinerisi de yine Batman'da kuruldu. Türkiye'nin en yüksek graviteli petrolünü de Anadolu'nun bu mümbit coğrafyasından çıkarıyoruz. Batman bu yönüyle petrol tarihimizin hafızasıdır. Petrol bu şehrin kaderini öylesine değiştirdi ki, 1950'lere kadar küçük bir yerleşim yeri olan Batman, bugün 600 bin nüfusuyla bölgenin yıldızı, her gün daha da parlayan bir şehre dönüştü. Batman'daki kuyulardan fışkıran zenginlik, Türkiye'nin de kaderini değiştirdi. Türkiye Petrolleri'nin burada büyümesi beraberinde BOTAŞ, TÜPRAŞ, PETKİM, Petrol Ofisi gibi Türkiye'nin en büyük şirketlerinin de kuruluşuna vesile oldu” dedi.

17 YILDA 1,5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM OLDU

Bakan Dönmez, Batman'a son 17 yılda petrol ve doğal gaz arama ve üretim faaliyetleri için yaklaşık 1,5 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirildiğini ifade ederek, bugün ham petrol üretiminin yüzde 37'sinin Batman'dan karşılandığını, daha da geriye gidilecek olursa 1934'ten bu yana açılan kuyuların yüzde 25'ini, yapılan metrajın ise yüzde 23’ünü Batman'da gerçekleştirdiklerini bildirdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete