GÜNDEM

BAKAN, İLK AÇIKLAMAYI BATMAN’DA YAPTI

İnceleme ve temaslar için Batman’a gelen Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Depremiyle ilgili ilk açıklamayı Batman’da basın mensuplarına yaptı.

BAKAN, İLK AÇIKLAMAYI BATMAN’DA YAPTI
30-10-2020 19:05
Google News

 

KÜLLİYE’Yİ İNCELEDİ KURUM MÜDÜRLERİNİ DİNLEDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Esentepe’de Necat Nasıroğlu Külliyesi ve Şehir Meydanı Alanı’nı inceledi. Bakan Kurum, daha sonra TPAO Kristal Park’ta Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya katıldı. Bakan Kurum, Batman’ın İluh Deresi, kaçak yapıları ve şehir planıyla ilgili brifingleri dinledi. Toplantı sonrası basına açıklaması yapması beklenen Bakan Kurumu, meydana gelen İzmir Depremi nedeniyle İluh Deresi incelemesi ve Hasankeyf ziyaretini iptal ederek Batman’dan ayrıldı.

Bakan Kurum, İzmir Depremiyle ilgili ilk açıklamayı Batman’da basın mensuplarına yaparken “Bugün ege denizinde izmir’imizin Seferihisar İlçesinde meydana gelen 6.6. büyüklüğündeki deprem 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık.  Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Hemen afet koordinasyon merkezi, valilik bünyemizde kuruldu. Tüm Bakanlıkları mızmıza bağlı birimler İzmir’e yönlendirildi. Çevre Bakanlığı olarak biz de tüm ekiplerimizi İzmir’imize yönlendirdik.  İnşallah seferberlik ruhuyla vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Afet koordinasyon merkezi valilik bünyesinde sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla kuruldu. İnşallah hızlı bir şekilde vatandaşlarımızın, enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşıp hızlı bir şekilde yaraları sarmak için uğraşacağız. Ben tüm Türkiye’mize geçmiş olsun diyorum” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete