GÜNDEM

BAKAN’IN BATMAN PROGRAMI YARIM KALDI

İnceleme ve temaslar için Batman’a gelen Cevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Depremi nedeniyle Batman Temaslarını tamamlamadan kentten ayrılmak zorunda kaldı.

BAKAN’IN BATMAN PROGRAMI YARIM KALDI
30-10-2020 19:48
Google News

KÜLLİYE’Yİ İNCELEDİ KURUM MÜDÜRLERİNİ DİNLEDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Batman’ı ziyaret etti. Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut ile birlikte Batman’a gelen Bakan Kurum, Valilik ziyaretinin ardından Vali Hulusi Şahin ile birlikte Necat Nasıroğlu Külliyesi inşaat sahası ve kent meydanı alanında incelemelerde bulundu, çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

KURUM MÜDÜRLERİYLE UZUN SÜRELİ TOPLANTI YAPTI
Bakan Kurum, TPAO Kristal Park’ta Vali Hulusi Şahin, Milletvekili Ziver Özdemir ve kurum müdürlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıya katıldı, İluh Deresi, kaçak yapılar ve şehir planıyla ilgili brifingleri dinledi. Toplantı sonrası basına açıklaması yapması beklenen Bakan Kurum, meydana gelen İzmir Depremi nedeniyle İluh Deresi incelemesi ve Hasankeyf ziyaretini iptal ederek, özel uçakla Batman’dan ayrıldı. 

EKİPLERİMİZİ İZMİR’E YÖNLENDİRDİK
Bakan Kurum, İzmir Depremiyle ilgili açıklamasında “Ege Denizinde İzmir’imizin Seferihisar İlçesinde meydana gelen 6.6. büyüklüğündeki depremde 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık. Enkaz altında da vatandaşlarımız var. Afet Koordinasyon Merkezi, valilik bünyesinde sayın cumhurbaşkanımızın talimatıyla kuruldu. Tüm Bakanlıkları mızmıza bağlı birimler İzmir’e yönlendirildi. Çevre Bakanlığı olarak biz de tüm ekiplerimizi İzmir’imize yönlendirdik. İnşallah seferberlik ruhuyla vatandaşlarımızın yaralarını saracağız. Enkaz altında kalan vatandaşlarımıza ulaşıp hızlı bir şekilde yaraları sarmak için uğraşacağız. Tüm Türkiye’mize geçmiş olsun diyorum” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete