GÜNDEM

Bakan, Petrolden Pay İstenmesini Sakıncalı Buldu

Bakan, Petrolden Pay İstenmesini Sakıncalı Buldu

Bakan, Petrolden Pay İstenmesini Sakıncalı Buldu
08-07-2014 21:31
Google News

Enerji Bakanı Taner Yıldız, HDP’nin petrol gelirinin bir bölümünün yerel yönetimlere yani belediyelere aktarılması için Meclis’e verdiği kanun teklifini sakıncalı bulduğunu açıkladı.

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, birkaç gün önce Meclis’e verdiği kanun teklifi ile petrolden elde edilen gelirden Batman Belediyesine pay aktarılmasını önerdi.

BAKAN YILDIZ, TALEBİ SAKINCALI BULDU

Meclis’te gündeme dair açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Taner Yıldız, petrolden yerel yönetimlere pay aktarılması konusunda “Son zamanlarda bölgeden çıkarılan petrol ile ilgili ayrı bir hak isteme, ayrı bir devlet hakkı istemeyle alakalı konular dillendiriliyor. Bunu son derece yanlış ve sakıncalı buluyoruz. Biz nasıl Antalya’nın turizmi, Rize’nin çayı, hangi mamuller Türkiye’nin 4 bir yanında dolaşıyorsa bu yapının da aynı şekilde Doğu ve Güneydoğu Anadolu demeden, Batısıyla Doğusuyla, Kuzeyiyle Güneyiyle hep beraber bir bütün olduğunu biliyoruz. Biz orada 1 milyar Tl’lik yatırım yapıyoruz. Ve yaptığımız yatırımın oradaki vatandaşımıza istihdam sağladığını biliyoruz. Bununla beraber ayrı bir devlet hakkının oraya verilmek istenmesini sade bir duygu olarak görmüyoruz ve bunu son derece sakıncalı buluyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?