SİYASET

BAKAN ŞİMŞEK, ADAY OLAMAYACAK MI?

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında gerçekleştirilen koalisyon görüşmesinden sonuç çıkmadı.

BAKAN ŞİMŞEK, ADAY OLAMAYACAK MI?
16-08-2015 18:00
Google News

Başbakan Davutoğlu, erken seçime gidileceğinin sinyalini verdi. Erken seçim ihtimalinin ardından kulislerde, AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan isimlerin erken seçimde aday olamayacağı konuşuluyor. AK Parti’de 22 ve 23. dönemde milletvekilliği yaparak, 7 Haziran seçimiyle 3. kez TBMM’ye giren ve erken seçim halinde tüzük kuralı değişmezse parlamentoya veda etmek durumunda kalacak 26 isim arasında Bakanlar’dan Mehmet Şimşek, Mehmet Müezzinoğlu, Cevdet Yılmaz, İdris Güllüce, Veysel Eroğlu, Fikri Işık bulunuyor.

PAS MI GEÇİLECEK?

Tüzük değişikliği için Davutoğlu’nun önünde üç seçenek bulunuyor. Bunlardan birincisi, 25. dönemin pas geçilmesi, yani 6 Haziran’daki duruma geri dönülmesi. Bu durumda Bülent Arınç, Cemil Çiçek, Ali Babacan gibi eski 3 dönemlikler yine aday olamayacak. Cevdet Yılmaz, Mehmet Şimşek gibi yeni 3 dönemlik isimler ise listelere girebilecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete