GÜNDEM

BAKAN ŞİMŞEK, İFTARINI GERCÜŞ’TE AÇTI

BAKAN ŞİMŞEK, İFTARINI GERCÜŞ’TE AÇTI

BAKAN ŞİMŞEK, İFTARINI GERCÜŞ’TE AÇTI
24-07-2014 20:37
Google News

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gercüş Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

İftar programına Bakan Şimşek’in yanı sıra Vali Azmi Çelik, Kaymakam Âdem Ergül ve Belediye Başkanı Abdülkerim Kaya da katıldı. Programda konuşma yapan Bakan Şimşek, Gercüş’te yapılan yatırımlara değinerek “Temel önceliğimiz eğitimdir. Gercüş’te bu anlamda köyler dahil epeyce ilerleme kaydedildi. İlkokuldaki okullaşma oranı yüzde 99’a ulaştı, Ortaöğretimde ise bu oran yüzde 100’e ulaştı. Okul öncesinde yüzde 75’e ulaştı. Gercüş’te yapılan hastane sayesinde yılda bin 500 ameliyat yapılabiliyor. Gercüş’te 153 kilometrelik asfalt çalışması yapıldı. Su konusunda yazın sıkıntılar olabilir ama gidereceğiz. Gercüş’te 12 bin kardeşimiz sosyal yardımlaşmadan yardım alıyor” dedi.

SAHURU BEŞİRİ’DE YAPTI

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Vali Azmi Çelik, Gercüş’te düzenlenen iftar programından sonra Beşiri’de Kaymakamlık tarafından organize edilen sahur programına katıldı. Konuşmasında Ortadoğu’da yaşananlara değinen Bakan Şimşek “Ortadoğu’da çok ciddi sorunlar yaşanıyor. Sadece Filistin’den söz etmiyorum. Suriye’deki Rojava’daki, Yemen’deki, Libya’daki Irak’taki durum ortada. Ciddi sorunlar var bölgede. Etrafımızdaki olaylar bizi karamsarlığa kaptırmasın. Bölgenin bizden beklentileri var. Kendi sorunlarımızı kavga etmeden çözersek bölge için ilham kaynağı olacağız” dedi. 

GERCÜŞLÜ ÇOCUKLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Gercüşlü çocuklar, Gazze’de yaşanan olaylara duyarsız kalmadı.

Topladıkları harçlıkları Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e veren çocuklar, paraların Gazze’ye gönderilmesini istedi. Bakan Mehmet Şimşek, Gercüş Kaymakamlığının düzenlediği iftar programına katılmak üzere ilçeye gitti. İftar yemeğinin ardından esnaf ziyaretine çıkan Bakan Şimşek, 6 yaşındaki 1. sınıf öğrencisi Muhammet Emir ile 8 yaşındaki 3. sınıf öğrencisi Fadile Akbulut kardeşlerle tanıştı. Akbulut kardeşler, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Gazze’deki çocuklara iletmek üzere Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e verdi. Çocukların samimi davranışı karşısında duygulandığını dile getiren Şimşek, bu duyarlılığın herkese örnek olması gerektiğini ifade etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete