GÜNDEM

BAKAN ŞİMŞEK,OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ!...

BAKAN ŞİMŞEK,OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ!...

BAKAN ŞİMŞEK,OLAYLARI DEĞERLENDİRDİ!...
12-10-2014 20:37
Google News

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ak Parti teşkilatı ve kanaat liderleriyle bir araya gelerek son günlerde yaşanan olayları değerlendirdi.

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Batman’a gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, terör örgütü IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında yaşanan olaylar ile ilgili basına kapalı değerlendirme toplantısı yaptı.

Batman Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda Vali Azmi Çelik, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Hacı Sarıışık, Emniyet Müdürü Necati Denizci ve şube müdürleri Mobese görüntüleri eşliğinde Bakan Şimşek’e sunum yaptı.

TEŞKİLATI TOPLADI

AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret ederek partililerle bir araya gelen Şimşek, kentteki bazı kanaat önderlerinin de son olaylara ilişkin değerlendirmelerini dinledi. Kobani’deki durumu bahane ederek yapılan şiddeti, kınayan Şimşek, Kobani’ye sessiz ve ilgisiz kalmadıklarını belirterek “Kapılarımızı ve gönüllerimizi açtık ve gereken her türlü yardımı yaptık. Bölgede okulların ve işyerlerinin hedef alınması halkımızı cahil ve fakir bırakma stratejisidir. Batman’da nüfusun yüzde 60’ı 24 yaş altı. İstihdam için yatırımlar ve eğitim şart. Bunu engelleyenlerle mücadelemiz devam edecek” dedi.

“GENÇLERİMİZE ÖZEL SEKTÖR KANALIYLA İŞ BULMALIYIZ”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devletten kadro bekleyenlerin durumuna da değindi. Dünyanın hiçbir yerinde üniversite mezunu olanların kamuda çalışacağı gibi bir prensip olmadığını ifade etti. Türkiye’de çalışma çağında 52 milyondan fazla kişi olduğunu belirten Şimşek, kamuda çalışan sayısının taşeronla 4 milyona yakın olduğunu bildirdi. Şimşek, devletin bütçesinin önemli bir kısmının maaşa gittiğini de vurgulayarak, beklentileri karşılamanın mümkün olmadığını dile getirdi. Sadece kamu odaklı yaklaşılmasının yanlış olduğunu kaydeden Şimşek, “Bu sene 104 bin civarında eleman aldık, 2015’te toplam 74 bin yeni eleman alacağız. İleriki yıllarda bu hep devam edecek. Orta-uzun vadede gençlerimize özel sektör kanalıyla iş imkanı bulmamız lazım. Bunun için de insanlarımızın daha nitelikli olması gerekiyor. Şu anda işçi arayan var, bir taraftan da iş arayan var” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?