YAŞAM

“Bakanımız koruculara bayram müjdesi verdi”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir iftar programında güvenlik korucuların uzman çavuşluğa geçişi müjdesi Batman’daki güvenlik korucuları tarafından sevinçle karşılandı.

“Bakanımız koruculara bayram müjdesi verdi”
29-04-2022 00:27
29-04-2022 11:29
BATMAN
Google News

EKREMOĞLU’DA DAVETLİYDİ

Bakanlığın daveti üzerine Anadolu Güvenlik Koruyucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Batman İl Başkanı Esat Ekremoğlu’da İftar programına katıldı. Güvenlik korucularına müjde veren Bakan Soylu, 5 bin güvenlik korucusunun bir yıl içinde uzman çavuşluğa geçeceği müjdesini verdi. Bakan Soylu'nun müjdesi ise Batman’daki güvenlik korucuları tarafından sevinçle karşılandı.

YAŞI SINIRI 32’YE YÜKSELDİ

Yapılan görüşmede güvenlik korucuları taleplerini iletti. Anadolu Güvenlik Koruyucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Batman İl Başkanı Esat Ekremoğlu; “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu güvenlik korucusu geçişlerinin 27 yaştan, 32 yaşına çıkarıldığını yine dünkü iftar programında müjdesini verdi. Güvenlik korucuları Hamidiye Alaylarından bu yana böylesi bir sistemle karşılaştı. Güvenlik korucularımız bu vesileyle uzman çavuş olabiliyor. Uzman çavuş olduktan ve eğitimlerini tamamladıktan sonra, sınavlarda da başarılı olunca subay olabiliyor. Bu müjde güvenlik korucusu camiasını mutlu etti” dedi.

“MEMLEKETİMİZ İÇİN BİR AVANTAJ OLDU”

Türkiye genelinde güvenlik korucularının uzmanlığa geçişi için büyük bir talebin olduğunu dile getiren Anadolu Güvenlik Koruyucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Batman İl Başkanı Esat Ekremoğlu; “Bu müjde ile koruculuk kadrosu başvurularını artıracaktır. Çünkü güvenlik koruculuğundan uzman çavuşluğa geçiş daha rahat oldu. “şeklinde konuştu.

EKREMOĞLU, BAKAN SOYLU’YU BATMAN’A DAVET ETTİ

Anadolu Güvenlik Koruyucuları Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Batman İl Başkanı Esat Ekremoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya Bayrak takdim ederek, kendisini Batman’a davet etti. Ekremoğlu; “Sayın Bakanımızın müjdesi tarihi bir olaydır. Buda memleketimiz için bir avantaj oldu. Ben bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya, Jandarma Genel Komutanımıza ve emeği geçenlere tüm güvenlik korucularımız adına teşekkür ederim” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete