SİYASET

“BAKANLIĞINIZ KİMLİK BİLGİLERİNİ NASIL KORUYOR?”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

“BAKANLIĞINIZ KİMLİK BİLGİLERİNİ NASIL KORUYOR?”
07-04-2016 20:20
Google News

50 milyona yakın Türkiye vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarını gündeme getiren Aslan, Bakanı Yıldırım’ın “50 milyon Türk vatandaşının kimlik bilgilerinin çalındığı haberi doğru değil. Bu olayın güncel değeri yok. Bu haber çok eski bir haber” sözlerini soru olarak yöneltti.

BİLGİLERİ KORUMAK İÇİN ÖNLEM ALIYOR MUSUNUZ?

Önceki gün 50 milyona yakın kişinin kimlik bilgilerinin internette herkesin ulaşabileceği şekilde paylaşıldığını açıklayan Milletvekili Aslan “Sitelere girildiğinde ailemizin, yakınlarımızın ve 50 milyona yakın kişinin kimlik bilgilerine rahatça ulaşabildiğimizi gördük. Bu bilgilerle kredi çekmek, resmi belge almak, vekâlet vermek, mal varlığı devri, okul ve ehliyet işlemleri gibi birçok şey yapılabilir. Daha önce çalınmış olup ve internette dolaşan 50 milyona yakın kişinin kimlik bilgileri ile ilgili herhangi bir soruşturma başlatmış mıydınız? Bu konuda doğan mağduriyetler ile ilgili herhangi bir çalışmanız oldu mu? Bakanlık, vatandaşların kimlik bilgilerini korumak için ne tür önlemler almıştır? Sorumlu yetkililer istifa etmeyi düşünüyor mu?” sorularına yer verdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
2 Mayıs 2024 e-gazete