SAĞLIK

BAKANLIK, BATMANLI AİLEYE ÖZEL UÇAK GÖNDERDİ

Sağlık Bakanı Koca, İsveç'te yaşayan ve korona testi pozitif çıkan kalp hastası Batmanlı Emrullah Gülüşken ve ailesinin yurda getirilmesi için ambulans uçak talimatı verdi.

BAKANLIK, BATMANLI AİLEYE ÖZEL UÇAK GÖNDERDİ
26-04-2020 21:09
Google News

 

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İsveç'te yaşayan ve korona testi pozitif çıkan kalp hastası Batmanlı Emrullah Gülüşken ve Ailesinin yurda getirilmesi için ambulans uçak talimatı verdi.

İsveç'te yaşayan Batman Gercüş Kayapınar Beldesi nüfusuna kayıtlı Emrullah Gülüşken’in korona virüs testi pozitif çıktı. Kızları Leyla ve Samira, twitter üzerinden “İsveç’te yaşıyoruz. Babam 11 gün önce ateşi yükselip nefes darlığı yaşamaya başladı, endişe edip hastaneyi aradık ama maalesef gelmediler ve bizleri geçiştirdiler. Her gün defalarca aradık ama bize dönüş sağlamadılar” diyerek Türkiye'den yardım istedi. 

Leyla ve Samira’nın çağrısını duyan Sağlık Bakanı Koca, Gülüşken Ailesinin Türkiye'ye getirilmesi için ambulans uçak talimatı vererek sosyal medyada “Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06'da havalanıyor, İsveç’e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır” notunu paylaştı. Emrullah Gülüşken, özel uçakla Türkiye’ye getirilerek tedavi altına alınacak. 


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete