GÜNDEM

BAKANLIK, İKİ HABERİMİZE AÇIKLIK GETİRDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 28 Kasım 2018 tarihli ‘Sıra Kızlar Camisi’nde’ başlıklı haberimiz ve 27 Kasım 2018 tarihli ‘Hasankeyf’te Çalışmalar Durdu’ başlıklı haberimize yazılı yanıt verdi.

BAKANLIK, İKİ HABERİMİZE AÇIKLIK GETİRDİ
17-12-2018 18:14
Google News

“BAKANLIĞIMIZ, BÜTÜNCÜL KORUMA ANLAYIŞINI GÖZETİR”

Posta yolu ile adresimize gönderilen yanıt metinlerinde “Hasankeyf’te Bulunan Anıt Eserlerin Taşıma ve Koruma Yapım işi ihaleleri, Bakanlığımızca gerçekleştirilmemiştir. Bakanlığımızın haber konusu ihale özelinde yapmış olduğu herhangi bir iş veya işlem bulunmamaktadır. Kültürel mirasımızın korunması amacıyla gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında, ülkemizce taraf olunan uluslararası sözleşmeler ve koruma ilkeleri ile ulusal mevzuat doğrultusunda salt yapı onarımı değil, yapı ile direkt etkileşimde olan iç mekan kullanımı, tefrişatı, çevresi vb. unsurlar da değerlendirilerek bütüncül koruma yaklaşımı gözetilmektedir. Bu itibarla Bakanlığımız birimlerince, iş deneyim belgeleri, evrensel ve bilimsel kriterler ve ilgili mevzuat uyarınca bütüncül koruma anlayışı çerçevesinde düzenlenmektedir” denildi.

Hukuka aykırı işler bulunmamaktadır

Gazetemiz, Hasankeyf’te taşıma işini üstlenen firma hakkında Danıştay tarafından çalışmaları durdurma kararının verildiğini haberleştirmişti. Kültür ve Turizm Bakanlığı, habere ilişkin “Esasen bu firma, 25/07/2013 tarih ve 28718 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Kültür Varlıkları ihale Yönetmeliği’nin Belli İstekliler Arasında İhale Usulü başlıklı 24. Maddesine göre; Bakanlığımızca her yıl yapılan ve kamuoyuna duyurulan ön yeterlilik çalışmaları sonucu oluşturulan yeterlilik alan İstekli Listesi’nde yer almaktadır. Bakanlığımızca davacı firma aleyhine yapılan herhangi bir hukuka aykırı işle bulunmamaktadır” bilgisini paylaştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete