GÜNDEM

BAKANLIK İLE TAŞRA ARASINDA KÖPRÜ PROJE: İZDES

İzleme Değerlendirme Sistemi (İZDES) Projesinin Batman çalışma toplantısı, İçişleri Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Avşar başkanlığında gerçekleştirildi.

BAKANLIK İLE TAŞRA ARASINDA KÖPRÜ PROJE: İZDES
14-12-2017 19:28
Google News

TOPLANTI, GENİŞ KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ

 Valilik’te yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, Emniyet Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Ahmet Hakan Arıkan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcısı Metin Selçuk, Jandarma Genel Komutanlığı Kıdemli Albay Ahmet Zafer İzcan, İçişleri Bakanlığı Uzman Yardımcıları Murat Karasu ve Eren Karabudak, STK temsilcileri, muhtarlar ve okul aile birliği başkanları katıldı.

BAKANLIĞIN KARARLARI, TAŞRALARA NASIL YANSIYOR, İZLİYORUZ

İçişleri Başkanlığı Müsteşar Yardımcısı Avşar “Bakanlığımızın kararları taşraya nasıl yansıyor. Vatandaş nezdinde sorunlar gideriliyor mu?  Aksaklıklar neler? Bunları  tespit etmek ve daha iyisini yapabilmek için geldik. Taşra birimleri ile vatandaşlar arasındaki iletişim kanallarını artırmayı amaçlıyoruz. Projenin birinci aşaması devletin kendi içerisinde kendi işimizi nasıl daha iyi yapabiliriz şeklinde yapılan bir istişare toplantısıydı” dedi.

 “VATANDAŞ ODAKLI HİZMET SEFERBERLİĞİ”

 Projenin ikinci aşmasının Vatandaş Odaklı Hizmet Seferberliği olduğunu belirten Müsteşar Yardımcısı Avşar, “İkinci aşama, illerde STK’larla, muhtarlarla, okul aile birliği temsilcileriyle, oda başkanlarımızla, sanayi ticaret odalarımızın yöneticileri, vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Kamu yönetim anlayışında STK’lardan ve vatandaştan kopuk bir yönetim anlayışını sürdürmek mümkün değildir.  Bu nedenle vatandaş odaklı anlayışı izleyerek, yeni bir çalışma ortaya koymaya çalışıyoruz. Bakanlığımız da, bu anlayışla sunmuş olduğu hizmetler, toplumdan nasıl geri dönüş alıyor, bunu araştırıyoruz. Bakanlığımız, vatandaş odaklı hizmet seferberliği başlatmış durumda. Vatandaşlarımızı ve STK temsilcilerini dinleyerek,  bunun saha çalışmasını yürütüyoruz” dedi. (Valilik Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete