GÜNDEM

BAKANLIKTAN “ÇEVRE KİRLİLİĞİ SORU ÖNERGESİ NE” YANIT

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, ilimizde petrol tesislerinden kaynaklı oluşan hava kirliliği ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verdiği soru önergesinin yanıtını kamuoyu ile paylaştı. Aslan, Bakanlıkça verilen yanıtın, gerçeği yansıtmadığını belirtti.

BAKANLIKTAN “ÇEVRE KİRLİLİĞİ SORU ÖNERGESİ NE” YANIT
05-01-2017 20:16
Google News

 “ÖLÇÜMLER DOĞRULTUSUNDA TESİSLERE ÇEVRE İZNİ VERİLİYOR”

Mobil Hava Ölçüm Cihazının, Batman’da 22.09.2016’da ölçüme başladığını açıklayan Bakanlık “Emisyon ölçüm sonuçları, mevzuat gereği 3. şahıslarla paylaşılamaz. Batman Çevre ve Şehirci1ik Müdürlüğünce, yönetmelik kapsamında Tüpraş Batman Rafinerisinde doğalgaz dışında herhangi bir yakıt kullanılmaması talimatı verilmiştir.

Batman’ın hava kalitesi 2005’ten bu yana hava kalitesi ölçüm istasyonu ile yapılmakta, sonuçlar www.havaizleme.gov.tr adresinde görülmektedir. Yönetmelikle, petrokimya tesisleri, petrol rafinerileri, petrol ve akaryakıt depolama işletmelerinde hava kalitesi ölçümleri yapılmakta, sonuçlara göre tesislere çevre izni verilmektedir.

Şikâyet konusu olan kokunun araştırılması için 23.05.2016 tarihinde işletmede endüstriyel atık su ve kullanılan sıvı yakıttan (fuel-oil) numune alınmış, analizlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmamıştır” yanıtını verdi.

VERİLEN YANIT, GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İnsan sağlığı ile ilgili verdiği soru önergesine 8 ay aradan sonra yanıt verildiğini belirten Milletvekili Aslan “Mayıs 2016’da soru önergesi verdim. İnsan sağlığı ile ilgili. Bundan 8 ay sonra bize cevap veriliyor. Bu kirli havadan canlılar etkileniyor.

Oysa Kanunda soru önergelerinin, 15 gün içinde cevaplanması gerektiği belirtilmiştir. İnsan sağlığı konusundaki ciddiyetsizlikleri ortadadır. Yanıt metninde, hiçbir sorunun olmadığı ve gerekli denetimlerin yapıldığı söyleniyor.

Oysa bizzat kendim Batman’da bu kokuyu hissediyorum. Neden İstanbul ve Mardin’de bu kokuyu almıyorum? Bakan, 1 gün gelip bu kentin mahallelerinde tur atsın. Cevap verdikleri için teşekkür ediyorum ama geç verdikleri ve sorunu çözmedikleri için teşekkürümü geri alıyorum” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete