YAŞAM

BAKLAVADA ÖNCÜ İSİM: İNALOĞLU

Gaziantepli İnaloğlu Baklavaları, Turgut Özal Bulvarı Eski Farabim Hastanesi karşısında konuklarını ağırlayama devam ederken Batman’ın marka ismi olmayı başardı.

BAKLAVADA ÖNCÜ İSİM: İNALOĞLU
31-08-2020 16:44
Google News


BABADAN ÇOCUĞA…
Mesleği babalarından devraldıklarını belirten İşletme Sahibi Erdoğan Yıldırım “Babam iş hayatına oto sanayide başladı. Şartlar gereği daha sonra gıda sektörüne girdi. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtı başlayınca, barış harekâtına katılan birliklerin yemek ihalesini alan firmayla birlikte katıldı. Kıbrıs’ta savaşan askerlere tatlı yapmaya başladı. Daha sonra değişik firmalarda çalıştıktan sonra 1991 yılında Batman’da yerini açtı. Bizler de babamla birlikte bu mesleği öğrendik ve halen devam ettiriyoruz” dedi.

1991’DEN BU GÜNE…
1991 yılından bu yana Batmanlıları, Gaziantep Baklavası ve Dondurması ile buluşturan İnaloğlu, sektörün öncü ismi oldu. İşletme Sahibi Yıldırım “Dondurmamız, aroması, tadı ve lezzetiyle damaklarda mistik bir tat bırakıyor. Batman Dağlarının yüksek yamaçlarında kekik, keven, sümbül ve çiğdem gibi çiçeklerle beslenen keçilerin eşsiz kıvam ve aromaya sahip sütleri ve orkide çiçeklerinin yumru köklerinden elde edilen salep ile birlikte dondurma ustalarının elinde mucizevî bir tat alan dondurmamız, külahta daha çok tercih ediliyor. Dondurmamızı keçi sütünden yapıyoruz. Günlük ve taze bir şekilde hazırlanıyor” dedi.

“GELENEKSEL YÖNTEMLE ÜRETİM YAPIYORUZ”
Eşsiz baklava çeşitleriyle de marka isim olduklarını belirten Yıldırım “Fıstık sarması, kuru baklava şöbiyet, padişah sarması, özel kare ve diğer baklava çeşitlerimizi hazırlarken, günlük kapasite dışına çıkmıyoruz. Baklavamızda kullandığımız tera yağını Şanlıurfa’dan fıstığımızı da Gaziantep’ten alıyoruz. Malzemelerimiz yeni mahsuldür. Baklavalarımızı geleneksel yöntemle üretiyoruz. Makine kullanmıyoruz. Müşterilerimiz toplu sipariş için önceden bize bildirmesi gerekiyor. Taze ve bol Antep Fıstığı ile hazırladığımız tatlıları tatmaları için tüm halkımızı İnaloğlu’na bekliyoruz. Müşterilerimiz bizlere 0488 212 74 94 numaradan ulaşabilir” dedi.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete