GÜNDEM

“BALIK TÜKETMEDİĞİMİZ İÇİN KALP HASTALIĞINA YAKALANIYORUZ”

Etli yemek kültürünün yoğun olduğu Batman’da, kalp hastalıklarının yoğun olmasını balık tüketiminin az olmasına bağlayan işletmeci, gündem oluşturdu.

“BALIK TÜKETMEDİĞİMİZ İÇİN KALP HASTALIĞINA YAKALANIYORUZ”
23-05-2017 20:15
Google News

BATMAN’DA ETSİZ YEMEK YOK

Batman, etli yemek kültürünün yoğun olduğu kentlerden biri olarak biliniyor. Balık tüketiminin ise az olduğu kentte,, kalp hastalıklarının yoğun olması da bununla ilişkilendiriliyor.

ÇARPICI AÇIKLAMA, BALIK İŞLETMECİSİNDEN GELDİ

Turgut Özal Bulvarı üzerinde, Hamsi Finger ele yaklaşık 6 aydır hizmet veren İşletme Sahibi Ahmet Doğan, Batman’da baypas ve kalp damar tıkanıklığının yoğun görülmesini, balık tüketiminin az olmasına bağladı.

“SAĞLIKLI BESLENMİYORUZ”

Balık tüketiminin az olduğu Batman’da, kalp hastalıklarına sık rastlandığını belirten Finger Hamsi İşletmecisi Ahmet Doğan “Ne yazık ki sağlıklı beslenen bir toplum değiliz. Bundan dolayı baypas, kalp damar tıkanıklığı gibi hastalıklar çok yaygın görülmektedir. Et tüketmek faydalıdır fakat sebze ve balık tüketimini de önsemsemeliyiz" dedi.

“HAFTA 2 DEFA BALIK YEMELİYİZ”

Vatandaşlara balık tüketmelerini tavsiye eden Doğan “Hastalıklardan uzak durmak için sağlıklı beslenmek gerekiyor. Bunun için haftada 2 gün mutlaka balık tüketilmesi lazım. Bunun yanında sebze ve meyve tüketimi de insan sağlığı için önemlidir” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete