SAĞLIK

“BANA BULAŞMAZ DEME”

Koronavirüs (Covid–19)’e yakalanıp bu süreci ağır yaşayan Batman Bölge Devlet Hastanesi Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç “Bu virüsü hafife almak çok büyük yanılgı olur” dedi.

“BANA BULAŞMAZ DEME”
15-09-2020 16:23
Google News

 

AYNI EVDEN 6 KİŞİ VİRÜSE YAKALANDIK
Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç “Temmuz Ayında koronavirüse yakalandım. Akciğerime nüfuz etmişti. Tatsızlık, iştahsızlık, halsizlik, terleme, bel ve sırt ağrılarım oldu. Yatarken sağa sola dönemez olmuştum. Eğilmekte zorluk çekiyordum. Sırt üstü yattığımda sanki milyonlarca dikenin üzerinde yatıyormuşum gibi canım acıyordu. eşim ve dört çocuğum da hastalanınca acım ikiye katlandı. Doktor olmama rağmen nasıl seyrettiği belli olmayan bir hastalıkla cebelleşiyordum. Aynı evde 6 kişi hastalandık ve hepimiz farklı semptomlar geçiriyorduk. Bu virüsün en büyük felaketi, akciğer tutulumudur. Çok yayılınca oksijen ve yoğun bakım gerektiriyor. Soluk alamıyordum, uyuyamıyordum. Evin içinde iki adım attığımda nefesim daralıyordu. Akciğerimdeki lezyonlar ilerledi mi diye endişeleniyordum. Bütün vücudum lime lime olmuş gibiydi. 10 gün sonra kendimi daha iyi hissettim. Kalp dolaşımı ve akciğerlerimin oksijenlenmesi için zor da olsa evin içinde ufak yürüyüş ve egzersizler yapıyordum. Tatsızlık nedeniyle su ve çay içemiyordum. Etli gıdalara karşı tiksinti duyuyordum fakat sarımsaklı-sumaklı kelle-paça çorba bana iyi gelmişti” dedi.

BANA BULAŞMAZ DEME
Hastaları için pes etmediğini belirten Dr. Kemeç “Ağrılarım varken aklımdan hastalarım geçiyordu. Hastalarımın bana ihtiyacı vardı. Kolay pes etmemeliydim. Test sonuçlarım negatif çıkınca hemen işe başladım. Bana ihtiyacı olan hastalarıma koştum. Hemodiyaliz, periton diyalizi, nakil hastaları, acil ve yoğun bakım hasta konsültasyonları tüm bu işler beni bekliyordu. Virüsü atlatmama rağmen halen nefes alırken sıkıntı yaşadığım anlar oluyor. Lütfen herkes çok dikkat etsin. Bana bulaşmaz demeyelim. Maske, sosyal mesafe ve el hijyenini sağlıklı yapalım, sağlığımızdan olmayalım” dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete