GÜNDEM

“Bankalar esnafı mağdur ediyor”

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Salih Kaplan, bankaların nakdi ve gayri nakdi kredilerin erişimine getirdikleri kısıtlamalardan dolayı esnaf ve sanatkarların ciddi sıkıntılar yaşadığını belirtti.

“Bankalar esnafı mağdur ediyor”
28-07-2023 15:21
BATMAN
Google News

ESNAF, FİNANSAL DESTEĞE İHTİYAÇ DUYUYOR

Kaplan “Pandemi süreci ile birlikte yaklaşık dört yıldır ekonomik anlamında oluşan olumsuz piyasa koşullarında ayakta kalma mücadelesini veren esnaf ve sanatkârların son süreçte her zamanki dönemlerden daha fazla finansal desteklere ihtiyaç duydukları gerçeği ortadayken bankaların bu tutumu anlaşılır bir durum değil” dedi.

TİCARET AKIŞI OLUMSUZ ETKİLENİYOR

Başkan Kaplan açıklamasının devamında son dönemde uygulanan kredi politikasının tüketici kredilerinde piyasanın aşırı borçlanmasını önlemek anlamında olumlu bir adım olduğunu ancak ticaretin akışını sağlayan ticari kredi ve gayri nakdi kredi araçları olan çek karnesi, teminat mektubu, dbs vs. gibi ürün tedarik etmekte kullanılan kredi limitlerine getirilen kısıtlamanın ticaretin akışını olumsuz etkilediğini, esnaf ve sanatkarları zor durumda bıraktığını belirti. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete