GÜNDEM

BARIŞ ANNELERİ, AK PARTİ’LİLERLE GÖRÜŞTÜ

Batman Barış Anneleri Meclisi, Şırnak’ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır’ın Sur, Mardin’in ise Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde uygulanan sokağa çıkma yasaklarının sona ermesi talebiyle AK Parti’li yetkililerle görüştü.

BARIŞ ANNELERİ, AK PARTİ’LİLERLE GÖRÜŞTÜ
21-12-2015 20:05
Google News

AK Parti il binasında gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin bilgi veren Barış Anneleri, yaşananlara kayıtsız kalınmaması için AK Parti’li yetkililere sağduyu çağrısı yaptıklarını belirtti. 

 “BU KANIN DURMASI GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİK”

Katliamların durması için bölgedeki AK Parti’li yetkililerin de elini taşın altına koyması gerektiğini ifade eden Barış Annesi Meyaser Akdağ “Akan kan, bu kirli savaş dursun diye buraya geldik. Biz anneyiz. Ne Kürt, ne Türk ne Arap kimse ölsün istemiyoruz. İnsanım diyen herkesin bu kanı durdurması için elinden geleni yapması gerekiyor. Bütün annelere seslendik, ellerini elimize versinler kalıcı bir barışı sağlayalım dedik. Her iki taraf olarak birbirimize el uzatıp bu kanı durdurmamız lazım. Asker, polis, gerilla her kim de ölürse biz annelerin yüreği yanıyor, hepsi bizim evladımız. Bu katliamın, bu kanın durması gerektiğini konuştuk” dedi.

“HER ZAMAN BARIŞ İSTEYECEĞİZ”

Görüşmeye ilişkin bilgi veren Barış Annesi Akdağ “Biz onlardan barışı sağlamalarını istedik. Bize söylediğiniz her şeyi yazıp gerekli yerlere Başbakan ve Cumhurbaşkanına göndereceğiz. Biz de barış istiyoruz yalnız savaşı çıkaran siz ve dağdakilerdir. Hendekleri kazıyorlar. Onlar dursun biz zaten durmuşuz diye karşılık verdiler. Bu karşılığı veren de bir Kürt kadınıydı. Biz anneler sağ olduğumuz sürece direnmeye, mücadele etmeye devam edeceğiz, her zaman da barış istemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete