SİYASET

“BARIŞ DAHA HAYIRLIDIR”

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Dünya Arapça Günü nedeniyle Hatay Samandağı’nda düzenlenen panele katıldıktan sonra, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bölgeleri ziyaret ederek protesto ve eylemlere katıldı.

“BARIŞ DAHA HAYIRLIDIR”
21-12-2015 19:54
Google News

5 gündür sokağa çıkma yasağının uygulandığı Mardin’in Dargeçit ilçesine gitmek isteyen Milletvekili Aslan, güvenlik güçleri tarafından durduruldu. Güvenlik güçlerin tarafından ilçeye girişi engellenen Aslan, oturma eylemi yaparak yaşananları protesto etti.

BARIŞ MESAJLARI VEREREK MİDYAT’A YÜRÜDÜ

İlçe girişinde oturma eylemi yapan HDP Milletvekili Aslan, oturma eyleminden sonra Mardin Milletvekili Erol Dora ile birlikte ellerinde Kur'an ve İncil ayetleriyle barış mesajları vererek Midyat'a yürüyüş yaptı. Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı bölgelerde insanların yaşam hakkının ihlal edildiğini açıklayan Milletvekili Mehmet Ali Aslan “Günlerce aç susuz bir şekilde insanlarımız abluka altındadır. Davos’ta İsrail’e meydan okuyorsunuz. Mavi Marmara için meydan okuyorsunuz. Size biraz para verdiler diye şimdi davayı geri çekiyorsunuz. Düşmana karşı pısırık bir duruşunuz var ama halkınıza karşı böyle silah kullanıyorsunuz. Bu ayıptır. Ahlaksızlıktır. Allah’u Teala diyor ki, barış daha hayırlıdır. Yine diyor ki, ey iman edenler, ey inananlar, toplu bir şekilde barışa giriniz ve şeytanın adımlarına uymayınız. Çünkü şeytan sizin aranızı açan apaçık bir düşmandır. Burada kardeş katli var. Bunun hesabını gerçekten ahirette vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete