GÜNDEM

“BARIŞ GETİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Başkanlığını 24 Dönem HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın yaptığı Özgür Kadın Kongresi (KJA), gelişen sürece, yaşanan provokasyon ve saldırılara ilişkin toplantı düzenledi.

“BARIŞ GETİRMEYE ÇAĞIRIYORUZ”
17-08-2015 20:43
Google News

Diyarbakır’da gerçekleşen toplantıya HDP’nin Kadın Milletvekilleri katıldı. Savaşın içinden gelen bir coğrafyada kadınların hafızasının hala çok taze olduğuna işaret eden Ayla Akat Ata, AK Parti'nin savaş ve işkence politikalarına her gün bir yenisinin eklendiğine dikkat çekti.

Rojava devrimi ve Kobanê direnişinin halklarda umut yarattığını belirten Akat Ata “7 Haziran seçimlerinde bu umudun açığa çıkardığı irade, kendisini büyük bir başarıyla parlamentoya taşımış, demokratik çözüm ve barış için tarihi bir fırsat sunmuştur. KJA olarak bileşeni olduğumuz masanın çözümü geliştirmek amacıyla zor şartlar altında toplanan ve çözümü geliştirmeye mahkûm bir masa olduğunu biliyoruz. Çünkü savaş süreci kendi içerisinde barış sürecinin muhataplıklarını açığa çıkarmıştır. Barışı kazanmak için mücadele edilmesi gerektiği açıktır. KJA olarak tüm kadınları bu gidişe dur demeye, örgütlenerek sürece cevap olmaya, demokratik çözüm ve barışı geliştirmeye çağırıyoruz” dedi. Toplantı, sonuç bildirgesinin yayınlanmasının ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete