GÜNDEM

BARIŞ İNİSİYATİFİ, DEKLARASYON YAYINLADI

Son süreçte yaşanan çatışmalı ortama karşı sosyal medyada barışseverler tarafından oluşturulan Barış İnisiyatifi, geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplantının sonucunu kamuoyu ile paylaştı.

BARIŞ İNİSİYATİFİ, DEKLARASYON YAYINLADI
09-12-2015 18:42
Google News

Kalıcı bir barışla çatışma ortamının sonlandırılabileceği belirtilen deklarasyonda “Yaşamımızı kuşatarak, birçok masum insanın yaşam hakkını elinden alan, hayatımız ve doğamızdaki telafisi mümkün olmayan tahribatlar yaratan savaşın tanık ve ayrıca mağdurları olarak diyoruz ki, herkes için adaletin tesisi, eşitlik ve özgür bir yaşam ancak kalıcı bir barış ile mümkündür. Bunun için de ölmek veya öldürmek için değil, yaşamak ve yaşatmak için birbirini tanıma, diyalog, dayanışma ve barışı esas alan bir mücadele verilmesi gerekir” denildi.

3 İLKEYE DAYANARAK KURULDU

Barış İnisiyatifi’nin, hak ihlalleri, adaletsizlik ve ölümlerin son bulmasını amaçlayan üç temel ilkeye dayanarak kuruluşunu ilan ettiği belirtilirken “İlkelerimiz, inancı, siyasi düşüncesi ve etnik kimliği ne olursa olsun, savaştan zarar gören herkesi bir araya getirebilme ve herkesin kendini rahat ifade edebileceği, itirazını, talebini dile getirebileceği zeminini oluşturmak.

Hak eşitliği temeline dayalı bir barış mücadelesi. Tüm farklılıkların bir araya gelerek sorunlarını tartışabilmesi ve değer yargılarına karşılıklı saygı’dır. Bu üç ilkeye dayalı olarak yaşamın bütün alanlarında barışı sağlamak ve kalıcı hale getirmek için herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği Batman Barış İnisiyatifine destek olmaya ve birlikte hareket etmeye çağırıyoruz” denildi. 7 bin 060 üyesi bulunan Barış İnisiyatifi’nin her Pazar günü saat 12.00’de Eski Kültür Merkezinde toplanacağı, toplantıların herkese açık olduğu belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete