GÜNDEM

BARIŞ İNİSİYATİFİ, PAZAR GÜNÜ TOPLANIYOR

Savaştan zarar gören yüzde 95’i bir araya getirmek amacıyla sosyal medyada barışseverler tarafından oluşturulan ve üye sayısı 7 bini aşan Barış İnisiyatifi, 5. toplantısını Pazar günü gerçekleştirecek.

BARIŞ İNİSİYATİFİ, PAZAR GÜNÜ TOPLANIYOR
18-12-2015 20:10
Google News

Savaştan zarar gören yüzde 95’i bir araya getirmek amacıyla sosyal medyada barışseverler tarafından oluşturulan ve üye sayısı 7 bini aşan Barış İnisiyatifi, 5. toplantısını Pazar günü gerçekleştirecek. Saat 13.00’de Yılmaz Güney Sinema Salonu Sokağı Batman Park Cafe Üstünde bulunan Çevre Gönüllüleri Derneği binasında düzenlenecek olan toplantıya Abdullah Öcalan’ın Avukatı Mehdi Öztüzün, Eski AK Parti Milletvekili Aday Adayı Perinaz Yaman, CHP Milletvekili Adayı Mansur Obut, Çevre Gönüllüleri Dernek Başkanı Recep Kavuş’un da aralarında bulunduğu barışseverler katılacak.

ÜÇ İLKEDE UZLAŞILDI

Önceki hafta gerçekleşen toplantıda, inancı, siyasi düşüncesi ve etnik kimliği ne olursa olsun, savaştan zarar gören herkesi bir araya getirebilme ve herkesin kendini rahat ifade edebileceği, itirazını, talebini dile getirebileceği zeminini oluşturmak, hak eşitliği temeline dayalı bir barış mücadelesi yürütmek, tüm farklılıkların bir araya gelerek sorunlarını tartışabilmesi ve değer yargılarına karşılıklı saygı ilkelerinde uzlaşan Barış İnisiyatifi’nin, bu 3 ilke üzerinde çalışmalarını yürüterek savaştan zarar gören yüzde 95’i bir araya getirip barış dilini oluşturmayı hedefliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete