GÜNDEM

BARIŞ İSTEYENLER OTURMA EYLEMİ YAPTI

Avukat Öztüzün “Silahlar Sussun”

BARIŞ İSTEYENLER OTURMA EYLEMİ YAPTI
15-12-2015 20:30
Google News

Avukat Mehdi Öztüzün ve bir grup barışsever, Atatürk Parkı’nda oturma eylemi yaparak dikkatleri son süreçte yaşanan çatışma ve operasyonlara çekti.

Atatürk Parkı’nda oturma eylemi yapan, aralarında Avukat Mehdi Öztüzün’ün de bulunduğu bir grup barışsever, Diyarbakır, Mardin ve Şırnak ile bölgenin diğer illerinde yürütülen operasyonlar ve sokağa çıkma yasaklarıyla birlikte artan hak ihlallerinin son bulmasını istedi. Önceki gün Diyarbakır’da iki gencin kafasından silahla vurularak yaşamını yitirdiğini açıklayan Avukat Mehdi Öztüzün, Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde yaşanan askeri hareketlilikle katliam politikasının devreye konulmak istendiğini belirtti.

“MÜZAKERE MASASINA DÖNÜLMELİ”

Öztüzün, açıklamasında “Şu anda savaş suçu işleniyor. Sivil ve masum insanlar ölüyor, uzun süreli sokağa çıkma yasaklarıyla insanların yaşam hakkı ihlal ediliyor. Barış sürecinin tekrar hayata geçirilmesi, müzakerelerin başlaması, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kaldırılması ve şu anda bölgede yürütülen operasyonlara son verilmesi için oturma eylemi yapıyoruz” dedi. Atatürk Parkında yapılan yarım saatlik oturma eyleminin ardından eylem sona erdi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete