GÜNDEM

BARIŞ MİTİNGİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

KESK Bileşenleri, 10 Ekim 2015 yılında meydana gelen ve 102 vatandaşın ölümüne yol açan Ankara Tren Garı Patlamasının 1. yıldönümü nedeniyle alanlardaydı.

BARIŞ MİTİNGİNDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
11-10-2016 20:42
Google News

 “KATİLLER BULUNANA KADAR BİZE RAHAT YOK”

Atatürk Parkı önünde düzenlenen anma etkinliğinde, Barış Mitinginde ölenlerin fotoğrafları ve üzerinde “unutmadık, unutturmayacağız” yazılı pankart taşındı. Eylemde konuşan SES Sözcüsü Mustafa Yurtsever “Tam bir yıl önce, Ankara’da Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi için, aylardır dökülen kanlara dur demek, savaşa karşı, barışı savunmak için toplanmıştık. Kamu emekçilerinin, işçilerin, halkların özlemlerini haykırmak, umutlarını yaşatmak için, kandan ve savaştan beslenenlere karşı Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi demek için toplanmıştık. Ankara Garı’nda patlattılar bombalarını, 102 canımızı aldılar aramızdan. Emek, barış ve demokrasi mitingimizi kana bulayanlara ve katliama seyirci kalanlara sesleniyoruz, bütün vahşetinize, bütün şiddetinize, bütün katliamlarınıza rağmen eşit, özgür, demokratik bir ülkede bir arada yaşamı ve barışı savunmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Katiller ve arkasındaki güçler bulunana kadar bize rahat yok” dedi.

VEYSEL ATILGAN’IN MEZARI ZİYARET EDİLDİ

Ankara Tren Garı Patlamasında hayatını kaybeden 8 yaşındaki Muhammed Veysel ve babası İbrahim Atılgan da Batman'daki mezarları başında anıldı. Gercüş İlçe Mezarlığı’nda düzenlenen anma programında, Muhammed Veysel ve İbrahim Atılgan'ın mezarına karanfiller bırakıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete