GÜNDEM

BARIŞ VE KARDEŞLİK İKRAMI!...

Batmanlı vatandaş Ziya Saran, son süreçte yaşanan çatışma ortamının son bulması için sokaktan geçen vatandaşlara kek, börek, pasta ve içecek ikramında bulundu.

BARIŞ VE KARDEŞLİK İKRAMI!...
10-08-2015 20:55
Google News

Bir pastaneden satın aldığı kek, pasta, tatlı ve içecekleri Atatürk Parkı’nda oturan vatandaşlara ikram eden Saran, amacının, dikkatleri dünyanın farklı bölgelerinde ve Türkiye’de yaşanan çatışmalara çekmek ve halklar arasında sağduyuyu hâkim kılmak olduğunu söyledi. Bu tür etkinliklerin, insanlar arasındaki iletişimi güçlendirdiğini vurgulayan Saran “Amacım bölgemizde ve dünyada yaşanan savaş ortamının son bulmasına katkı sağlamaktır. Daha önce de buna benzer etkinlikler yaptım. İnsanlara küçük bir şey ikram ettiğinde yüzlerindeki tebessüm beni de mutlu ediyor. Bu etkinliği kentteki bazı insanlar da yaparsa olumlu karşılığının olduğunu herkes görecek. İlimizde dolmuş şoförleri bazen ücret almasınlar. Pastane ve cafeler, bazen insanlara ücretsiz ikramda bulunsunlar. Bu bize çok şey kaybettirmez. Aksine çok güzel etkileri olacak” dedi.

Yapılan ikramı alan Kıbrıs Gazisi Osman Ekmen ise “Yaşanan çatışma kimseye bir şey kazandırmaz. Biz barış ve kardeşlik istiyoruz. Kardeş kardeşi vuruyor. Bunun bir açıklaması yok. Eskisi gibi tek yürek olalım” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete