GÜNDEM

BARO, AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ KUTLAMAYACAK

Batman Barosu, toplumla olan bağını ve mesleki dayanışmayı kalıcı kılmak amacıyla her yıl 5 Nisan Avukat Günü’nde gerçekleştirdiği kutlama etkinliklerini, hak ihlalleri nedeniyle iptal etti.

BARO, AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ KUTLAMAYACAK
04-04-2016 21:15
Google News

Mado’da düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya gelen Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeleri, Diyarbakır Baro Başkanı Av. Tahir Elçi’nin ölümü ve çok sayıda meslektaşlarının saldırıya uğrayarak gözaltına alınması nedeniyle bu yıl ki etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.

“YAŞAM HAKKI İHLALLERİ KABUL EDİLEMEZ”

Toplantıda konuşan Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim, toplumsal meselelerin barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini belirterek “Topluma rağmen gelinen bu noktada, hendek ve barikatlarla çatışmanın sivil alanlara çekilmesini, kitlesel cezalandırma sonucu doğuran sokağa çıkma yasakları ile iç göçleri, yaşam hakkı ihlallerini kabul edilemez buluyoruz. Bugün geldiğimiz nokta itibariyle yargının toplumsal sorunları çözme ve toplumsal barışa katkı sağlama rolünün tam aksine, sorunlara kaynaklık eden yapısı nedeniyle, Türkiye’de hiç kimsenin hukuki güvenliğinin kalmamıştır” dedi.

İSTİSMAR VAKALARININ TAKİPÇİSİYİZ

Çocuk ve kadınlara yönelik şiddet ve cinsel istismar konularına da değinen Başkan Sevim

“Türkiye’de yaşanan büyük toplumsal ve siyasal meselelerin gölgesinde kalan, çocuk ve kadınlara yönelik istismar ve şiddet vakaları sadece yargısal faaliyetlerle çözülmesi mümkün olmayan yasal ve idari düzenleme ve toplumsal dayanışma ile topyekûn mücadeleyi gerektiren ağır sorunlardır. Bu konuda özellikle sorumluluk makamında bulunanların söylem, tutum ve eylemleri ile mağdurların yanında olması gerektiğini, Batman Barosu olarak gerek komisyonlarımız gerekse de Yönetim Kurulu olarak, yerelde yaşanan vakaların takipçisi olacağımızı ve mağdurlara her türlü hukuki desteği sunacağımızı belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete