GÜNDEM

BARO BAŞKANI ANKARA’DA, AVUKATLAR BATMAN’DA EYLEMDE

Ankara’da baro başkanları ve hukukçuların savunma yürüyüşünün engellenmesi ve polisin sert muamelesi, Batman’da avukatlar tarafından basın açıklaması ve oturma eylemi ile protesto edildi.

BARO BAŞKANI ANKARA’DA, AVUKATLAR BATMAN’DA EYLEMDE
23-06-2020 22:08
Google News

 

SAVUNMA YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDİ

81 ilden baro başkanları ve hukukçular, Baroların yapısı ve seçim sistemini değiştirmeye dönük düzenlemelere tepki göstermek için bulundukları illerden Ankara’ya yürüdü.

BATMAN BARO BAŞKANI DA SAVUNMA İÇİN YÜRÜDÜ

Batman’dan Ankara’ya savunma yürüyüşüne katılan Batman Baro Başkanı A. Hamit Çakan da yol güzergâhında çektiği fotoğrafları paylaşarak Batman Kamuoyunu sık sık bilgilendirdi.

ANKARA’YA GİRİŞLERİNE İZİN VERİLMEDİ

Baro Başkanları ve hukukçuların Ankara’ya girişleri, polis tarafından engellendi. Kameralara yansıyan sert muameleler, tepkiye neden oldu.

ÖNCE BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR, SONRA OTURMA EYLEMİ

Polisin sert muamelesi, Batman’da protesto edildi. Engelleme ve sert muamelelere tepki göstermek için Batman Baro Binası önünde bir araya gelen avukatlar, ellerinde dövizlerle önce basın açıklaması yaptı, sonra aşırı sıcağa rağmen oturma eylemi gerçekleştirdi. Avukatlar “Anayasanın 34. maddesine göre, herkes önceden izin almadan silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir. Hiç kimse anayasadan üstün değildir ve hiçbir yurttaş, bu haktan mahrum bırakılamaz. Mevcut durum bu ülkedeki kadın cinayetleri, çocuk cinayetleri ve istismarlarının neden arttığını, adaletin nasıl yok olduğunu gözler önüne sermiştir. 3 baro ya da 80 baro için değil, 130 bin avukat ve 83 milyon vatandaşın hakları için yürüyen Baro Başkanlarımızın yanındayız” dedi.

KADIN AVUKATLARDAN DESTEK MESAJI;

Baro Başkanı Kadın Hakları Birimi Başkanı Neşe Erpolat da “Ne yazık ki üzülerek tarihi bir güne tanıklık ettik. Getirilmek istenen düzenlemelerin geri çekilmesini geri istedik. Bunun için 81 ilden baro başkanları kilometrelerce yol yürüyerek Ankara’ya gitti. Seslerini duyurmak istediler. Ama Ankara’da yürüyüşleri engellendi. Polis barikatları ile karşılaştılar, fiziksel ve sözlü şiddete uğradılar. Düşünce özgürlüğü çiğnendi” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete