GÜNDEM

BARO, BRİFİNG VERDİ

“Herkesin savunmaya ihtiyacı vardır”

BARO, BRİFİNG VERDİ
12-01-2018 23:51
Google News

Batman Barosu, Litai Cafe’de basın mensupları bir araya geldi.

KOMİSYON BAŞKANLARI VE ÜYELER, EKSİKSİZ KATILDI

Toplantıya Baro Başkanı Av. Abdülhamit Çakan, Kadın Komisyonu Başkanı Av. Rümeysa Deniz Kaya, Çocuk Hakları Komisyon Başkanı Av. Esra Karanfil, Göç ve Mülteci Komisyon Başkan Yardımcısı Av. Adnan Günaydın, Avukat Hakları Komisyon Başkan Yardımcısı Nuri Mehmetoğlu, Şirketler Komisyonu Başkanı Mehmet Demir ile Üye Avukatlar katıldı.

15 KADIN, 6 ÇOCUK İSTİSMARI DAVASINA MÜDAHİL OLDU

Toplantıda komisyon başkanları tek tek söz alarak, alanları ile ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında brifing verdi. Kadın ve Çocuk Hakları Komisyon Başkanları, müdahil oldukları istismar davaları ile ilgili bilgi verdi. Verilen bilgiye göre Baro, kadın istismarı ile ilgili 15, çocuk istismarı ile ilgili 6 davaya müdahil oldu.

“BASIN AÇIKLAMALARI YAPAN BİR BARO OLMADIK”

Baro Başkanı Av. Çakan, 2 yıldır görevde olduklarını belirterek “Basına çok fazla açıklama yapan bir Baro olmadık. Darbe teşebbüsü atlatmış bir Türkiye atmosferi var. Yavaş yavaş taşlar yerine oturdu. Bu süreçte biz de bir hukuk kurumu olarak zorlandık. OHAL sürüyor. OHAL’i istemediğimizi, bitmesi gerektiğini belirttik, Bölge Baro’ları ile ortak açıklamalar yaptık. Gördüğümüz hukuksuzlukları basınla paylaştık. Yeni binamızın eksikliklerini giderdik. Artık daha güzel bekleme odalarımız var, adliyeyi çok rahat kullanabiliyoruz.

ADLİYEDE KADRO EKSİĞİ VAR

Adliyede ciddi sorunlar olduğuna dikkat çeken Av. Çakan “En önemlisi kadro eksikliği. Yeteri kadar hakim savcı yok, yeteri kadar nitelikli hakim savcı yok. Düşünün hâkim savcıların 4’te 1’i alındı. Zaten sayıları yetersizdi. Kâtip eksiği had safhada. Bunu Bakan Beye ilettik. Adalet öyle bir kavram ki bir doneyi içinden çıkarırsanız işlemez. Bir hâkimin nitelikli bir katibi yok ise o hakim sağlıklı bir karar yazdıramaz. Mübaşir bile çok etkili. Yavaş yavaş normalleşmeye gideceğiz. Batman Baro’su olarak, meslektaşlarımla, ezilenin, mazlumun yanında olacağız. Meslektaşlarım, herkesin girmeye çekindiği FETÖ dosyalarına rahatlıkla girdiler. Çekinmediler. Biz avukatlar, savunmasını üstlendiğimiz kişinin fikirdaşı değiliz. Dosyanın tarafı değiliz. Herkesin savunmaya ihtiyacı vardır. Biz savunmaya ihtiyacı olan herkesin yanında duracağız ama bu, bizi onların fikirdaşı yapmaz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete