GÜNDEM

BARO’DA YENİ DÖNEM Mİ BAŞLIYOR?

Mobil Duruşma Takip Sistemi’ne geçen Kocaeli Barosu’nun ardından Batman Barosu da girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor.

BARO’DA YENİ DÖNEM Mİ BAŞLIYOR?
10-01-2020 20:14
Google News

 

Kocaeli Barosu’nun sosyal medya ortamında duyurduğu Mobil Duruşma Takip Sistemi’ne değerlendiren Batman Baro Başkanı Hamit Çakan, Batmanda da aynı uygulamanın hazırlığı içerisinde olduklarını söyledi. 
MOBİL DURUŞMA TAKİP SİSTEMİ NEDİR?
Mobil Duruşma Takip Sistemi, Playstore ve Appstore üzerinden indirilebiliyor. Mobil uygulama içerisinde Avukat Duruşma Takip ve Mübaşir Duruşma Takip isimleri ile iki ayrı alan yer alıyor. Bu alanlar üzerinden oturum açıldıktan sonra, mübaşirler cep telefonları ile çok kısa sürede sırası gelen duruşmaları ilgili avukata SMS marifetiyle bildiriliyor.  Bu bildirim ile eş zamanlı olarak baro odaları içerisindeki ekranlarda avukatın çağrıldığı mahkeme ve avukatın ismi ekrana yansıtılıyor. Ayrıca taraf sayısı fazla olan dosyaların avukatlarına çoklu duruşma mesajı gönderilebiliyor. Duruşma bildirimi gelen avukat ise, uygulama içerisinde kendine ait alan üzerinden yapılan duruşma çağrılarını görebiliyor ve başka bir duruşmada ve duruşması devam ediyorsa beklet butonuyla çağrı yapan mübaşire aynı kanal üzerinden dönüş yapabiliyor. Bu sistemin devreye alınmasındaki amaç, adliyelerde görev yapan mübaşirlerin adliye koridorlarında yapmış oldukları sesli çağrının yerine, uygulama üzerinden kurulan iletişim ile daha etkin ve kolay bir yöntemin benimsenmesidir. 
BARO BAŞKANI SİNYALİ YAKTI
Sosyal medya hesabı üzerinden Mobil Duruşma Takip Sistemi’ne geçişin sinyalini veren BARO Başkanı A.Hamit Çakan, “Batman Barosu’nun da bu konuda çalışmaları var. Sürprizlere açık olun” dedi. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete