GÜNDEM

BARO’DAN 10 FİRMA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU; “SUÇ İŞLİYORLAR”

Batman Barosu, hasar danışmanlık firmalarına karşı suç duyurusu yayımladı.

BARO’DAN 10 FİRMA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU; “SUÇ İŞLİYORLAR”
13-02-2018 22:33
Google News

HASAR DANIŞMANLIK ADI ALTINDA KAZA TAKİBİ YAPIYORLAR!

Baro’nun sosyal medya hesabından yayınlanan açıklamada “Son zamanlarda Batman ilinde pek çok aracı kurum, firma veya kişinin, hasar danışmanlık adı altında trafik ve iş kazaları takipçiliği yapmaya başladığı görülmektedir. Üstelik bahsi geçen bu firma/şirket veya kişilerin bu konuda ilan yapma ve gazetelere reklâm dahi vermektedir” denildi.

“DAVA ve SAVUNMA YETKİSİ, SADECE AVUKATLARDA”

Açıklamada “Avukatlık Kanunu’na göre hukuki meselelerde mütalaa vermek, mahkeme, hakem veya yargı yetkisini haiz bulunan diğer organlar huzurunda gerçek ve tüzel kişilere ait hakları dava etmek ve savunmak, adli işlemleri takip etmek, bu işlere ait bütün evrakı düzenlemek, yalnız Baro’da yazılı avukatlara aittir. Ayrıca hukuki danışmanlık yapma ve işlemleri takip etme, dava ve savunma yetkisi sadece avukatlardadır. Avukatlık yapma yetkisini taşımadan, muvazaalı yoldan alacak devralarak ve kanunların tanıdığı başka hakları kötüye kullanarak avukatlara ait yetkileri kullananlar, 1- 3 yıla kadar hapis ve Bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılır” denildi.

10 FİRMA HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Konuyla ilgili 10 firma hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirten Baro “Yaptığımız çalışmalar sonucu şimdiye kadar tespit ettiğimiz 10 firma hakkında Avukatlık Kanunu ihlal etmeleri nedeniyle suç duyurusunda bulunduk. Bu firma ve kişilerle ilgili olarak açılan soruşturma ve kovuşturmaların takipçisi olacağız” dedi. (Baro Basın)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete