GÜNDEM

BARO’DAN POLİSE SUÇ DUYURUSU!

Baro’lu Avukatlar, Ankara katliamını protesto etmek amacıyla Batman’a kitlesel basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyen, aralarında Milletvekilleri ile Belediye Başkanlarının da bulunduğu gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunan polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

BARO’DAN POLİSE SUÇ DUYURUSU!
13-10-2015 16:39
Google News

Konuya ilişkin Adliye binası önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Baro Başkanı Ahmet Sevim,  bütün hukuksuzlukların takipçisi olacaklarını vurguladı. Ankara’da saldırının gerçekleştiği alanda güvenlik zafiyeti ve ihmalin yaşandığına dikkat çeken Av Sevim “Suruç ve Diyarbakır saldırıları gibi bu saldırıda da bir ihmal ve güvenlik zafiyetinin olduğu apaçıktır. Olayın failleri ve bağlantıları etkin bir şekilde soruşturularak ortaya çıkarılmalı, sorumluluk makamında bulunan kişilere dönük de soruşturma yapılmalıdır” dedi.

BATMAN’DA POLİS, ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI

Batman’da eylem yapmak isteyen gruba polis tarafından orantısız güç kullanıldığını da belirten Başkan Sevim “Patlama sonrası, Batman’da eylemi kınamak ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması ve yürüyüş düzenleyen, aralarında Milletvekili ve Belediye Başkanının da bulunduğu kitleye hukuksuz ve orantısız müdahalede bulunulmuştur. Tamamen barışçıl ve Türkiye’nin taraf olduğu uluslar arası sözleşmelerle güvence altına alınan böylesi bir etkinliğe yapılan açık hukuksuzluğun takipçisi olacağımızı belirtmiştik. Bu müdahaleye ilişkin suç duyurusunda bulunduğumuzu kamuoyu ile paylaşmak isteriz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete