GÜNDEM

BARO “GÖZALTILAR, HAK İHLALİDİR”

BARO “GÖZALTILAR, HAK İHLALİDİR”

BARO “GÖZALTILAR, HAK İHLALİDİR”
08-01-2015 12:23
Google News

İlimizde düzenlenen “Abdullah Öcalan’a Özgürlük” adı altında düzenlenen imza kampanyalarının anayasal bir hak olduğunu savunan Batman Baro’su, bu kampanya dahilinde çalışma yürüten Belediye Eş Başkan Gülistan Akel ile DBP ve HDP’lilerin gözaltına alınmasının ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti.

Baro’dan yapılan açıklamada “Abdullah Öcalan ve diğer siyasi tutuklu-hükümlülerin serbest bırakılması için başlatılan imza kampanyası kapsamında HDP ve DBP yöneticileri ile Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, gözaltına alındı. Başta Abdullah Öcalan olmak üzere cezaevlerindeki tutuklu-hükümlülerin serbest bırakılmasını talep etmek, bu amaçla imza kampanyaları düzenlemek anayasal bir haktır” denildi.

GÖZALTILAR, HAK İHLALİDİR

Gözaltıların, hak ihlali olduğunu savunan Baro “Batman Barosu, mevcut yasal, anayasal ve uluslararası sözleşmeler ışığında Abdullah Öcalan dahil, tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması için yapılan imza kampanyalarını yürütenlerin gözaltına alınmasını ifade özgürlüğü ihlali olarak görmekte, adli ve kamusal makamlara yurttaşların ifade özgürlüğüne saygı duyma çağrısında bulunmaktadır” açıklamasını yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
23 Nisan 2024 e-gazete