GÜNDEM

BARO HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

Yapımı tamamlanan Batman Baro Başkanlığının hizmet binası düzenlenen törenle açıldı.

BARO HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI
04-09-2016 21:52
Google News

Açılış törenine, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, avukatlar ve yargı mensupları katıldı.

AÇILIŞ TÖRENİNDE GERGİNLİK YAŞANDI

Hizmet binası açılış programında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunacağı sırasında kriz çıktı. Batman Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal ve Türkiye Barolar Birliği Başkan Vekili Berra Berler, sunucunun, "Sizleri hak mücadelesinde ve adalet yolunda yaşamını yitiren meslektaşlarımız için saygı duruşuna ve akabinde İstiklal Marşı'na davet ediyorum" anonsuna tepki gösterdi. Akbal ve Berler, sunucuya "Demokrasi şehitlerini, tüm şehitlerimizi ve Atatürk için de ekleyin" dedi.

FEYZİOĞLU’NA PANKARTLI TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun konuşmak için kürsüye çıktığı sırada, Mezopotamya Hukukçular Derneği'nden (MHD) bir gurup avukat, üzerinde "Tutuklu avukatlara özgürlük, Tahir Elçi için adalet" yazılı pankart açarak "Buradakilerin hepsi sizi Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak biliyor ama sizin yaptığınız şey, savaş haykırmak, savaşa sevinmek ve Twitter'dan yazmaktır sadece. Sizden isteğimiz tutuklu avukatlara ve Tahir Elçi'nin dosyasına sahip çıkmanız ve Genelkurmay Başkanlığı yapmayı bırakmanızdır. Bu nedenle sizi protesto ediyoruz" diye bağırdı

CUMHURİYET BAŞSAVCI VEKİLİ GÜLER VE ADALET KOMİSYONU BAŞKANI AKBAL SALONU TERK ETTİ

Feyzioğlu’na yönelik yapılan protestonun ardından Batman Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Güler ve Batman Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Akbal salonu terk etti.

Türkiye Barolar Biriliği Başkanı Metin Feyzioğlu yaptığı açıklamada, "Protesto edenler, protesto edilenin düşünce özgürlüğü kapsamında olduğunu dinlemeyi de bilseler daha da mutlu oluruz.”dedi. Feyzioğlu, Türkiye’deki hakim ve savcı açığına dikkat çekerek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin F-16 pilotundaki açığı neyse hakim savcı konusundaki açığı da odur. İhtiyaç neyse burada da odur. Dolayısıyla silahlı kuvvetleri içindeki açığı gidermek için gösterilen açığın aynısının yargının içindeki eksiği gidermek için de gösterilmesi lazım.”diye konuştu Konuşma sonrasında Batman Baro Başkanı Avukat Ahmet Sevim tarafından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na plaket takdiminden sonra hizmet binasının açılışı yapıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29 Mart 2024 e-gazete