GÜNDEM

BARO, KARARINI AÇIKLADI

Batman Barosu yönetimi, Cumhurbaşkanlığı külliyesinin bulunduğu Beştepe’de düzenlenecek olan Adli Yıl açılışına katılmayacağını açıkladı.

BARO, KARARINI AÇIKLADI
29-08-2019 14:08
Google News

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yeni Adli Yıl açılışı münasebetiyle verilecek bir resepsiyon üzerinden yapılan tartışmaları hayret ve üzüntü ile karşılıyoruz.
Adaletin sorunu Adli Yıl Açılışının yapılacağı salonlar değildir, aynı doğrultuda sorunun çözümü de alternatif mekânlar önermek değildir. Yargının yapısal problemlerinin çözümüne odaklanmaz isek atalarımızdan miras aldığımız bu sorunları gelecek nesillere aktaracağımız kuşkusuzdur. Bu nedenle Baroların içerisine çekilmeye çalışıldığı kutuplaşmanın, yargının sorunlarını daha da derinleştireceği düşüncesiyle, tarafı olmayacağımızı açıkça beyan ediyoruz.     
Batman Barosu olarak hiçbir siyasi kutuplaşmanın tarafı olmayacağımızı ilan ediyoruz. Bazı çevreler tarafından düzenlenmesi düşünülen alternatif Adli Yıl Açılış programlarının da bahsi edilen sorunlara çözüm üretmekten uzak olduğu hatta kutuplaşmayı keskinleştireceği kanaatindeyiz. Bu vesile ile Yargıtay Başkanlığı’nın düzenleyeceği Adli Yıl açılış resepsiyonuna katılmayacağımızı, alternatif tören düzenlenmesine ilişkin çabaları da, sorunu daha da derinleştireceğinden dolayı, desteklemediğimizi belirtiyor, yeni adli yılın adaletin tesisine yönelik yoğun gayret gösterilecek bir yıl olmasını temenni ediyoruz”
ifadeleri kullanıldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
19 Nisan 2024 e-gazete