GÜNDEM

BARO’LU AVUKATLAR, ANKARA’DA BULUŞTU

Baro’lu Avukatlar, Diyarbakır’da öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi için Ankara’da eylem yaptı. Türkiye’nin birçok ilinden Baro Başkanı ile Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisinin katıldığı eyleme Batman Barosu Başkanı Ahmet Sevim de destek verdi.

BARO’LU AVUKATLAR, ANKARA’DA BULUŞTU
08-04-2016 21:58
Google News

Tahir ELÇİ DOSYASINDA HİÇBİR İLERLEME KAYDEDİLMEDİ

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, Av. Tahir Elçi’nin ölümünün üzerinden 132 gün geçmesine rağmen soruşturma dosyasında hiçbir mesafe kat edilemediği belirtildi. Dosyanın sürüncemede bırakıldığı belirtilen açıklamada “Üzerinden 132 gün geçmiş olmasına rağmen, Tahir Elçi’nin katline ilişkin soruşturma dosyasında, uğruna yaşamını yitirdiği hakikat ve adalet adına hiçbir mesafe kat edilmemiş, bir tek delil ve şüpheliye ulaşılmamış ve dosya sürüncemeye bırakılmıştır. Bugüne kadar Baroların ve meslektaşlarının faillerin ortaya çıkarılması konusunda gösterdiği olağanüstü çabalar, soruşturma makamlarının ilgisizlik ve kayıtsızlık duvarlarına çarpmıştır” dedi.

“SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ, DOSYANIN AYDINLATILMASINDAN GEÇER”

Av. Tahir Elçi’nin “Ben Türkiye’de Türk, Kürt ve tüm toplumsal kesimlerinin birlikte ve barışçıl bir şekilde yaşamalarının kaçınılmaz olduğunu, Kürt ve Türk toplumunun bu yönde güçlü bir iradeye sahip olduğunu, bu birlikte yaşama zeminine zarar veren türlü eylem ve uygulamadan kaçınılması gerektiğini düşünüyorum” sözlerinin hatırlatıldığı açıklamada “Tahir Elçi’nin ifade ettiği barışçıl ve demokratik siyaset ile Türkiye’nin sorunlarının çözüm yollarının bulunmasının koşullarından biri Tahir Elçi ve diğer politik cinayetlerin bütün yönleri ile aydınlatılmasıdır” ifadeleri kullanıldı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16 Nisan 2024 e-gazete