GÜNDEM

BAROLAR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Batman ve Mardin Baroları, Batman’ı aşağılayan yazısından ötürü Cumhuriyet Yazarı Işıl Özgentürk hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

BAROLAR, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
31-08-2020 15:52
Google News

 

BATMAN’I KARALAYAN YAZI HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLUNDU
Batman Barosu İnsan Hakları Komisyonu ve Mardin Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu, Batman’da kız çocuklarının değer görmediği, mal gibi satıldığı, mal paylaşımından faydalanmadığı, asker ve uzman çavuş meraklısı olduğu ve yaşadıkları hayal kırıklığı sonunda intihara sürüklendiğine dönük yazısından ötürü Işıl Özgentürk hakkında suç duyurusunda bulundu. 

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK EDİYOR
Batman Baro İnsan Hakları Merkezi adına Av. Nuri Mehmetoğlu’nun imzasını taşıyan suç duyurusunda “30 Ağustos 2020 tarihinde Işıl Özgentürk tarafından Porno Çukurunda Debeleniyoruz başlıklı bir yazı yazılmış ve yazı https://www.cumhuriyet.com.tr/ web adresinde Cumhuriyet Gazetesinde yayınlanmıştır. Yazıda, o bölgeyi çok iyi bilen, bir öğretmen dostunun söylediklerine dayanarak ‘buralarda kız çocuklarına hiç değer verilmez, babalar kız çocuklarını çocuktan saymaz, onlar okutulmazlar, mal gibi satılırlar. Mirastan onlara hiçbir pay düşmez. Herhangi bir beceri edinmeleri, yaşamlarını kendi ayakları üstünde sürdürmeleri için hiçbir yardım almazlar. Bu durumdaki genç kızların iki seçeneği vardır: ya dağa çıkmak ya da kentlerinde görev yapan asker, bürokrat biriyle evlenerek kurtulmak. Bu nedenle pek çok genç kız umutsuzca kendini kandırır, evlilik hayalleri kurar ve ansızın bürokrat, asker bir başka bölgeye tayin olur gider. Çoğu bekâretini kaybetmiş genç kızlar için intihar, bir kurtuluş olur’ denilmektedir. Başkasının söylemi olarak yazılsa bile suç unsuru olması halinde yazarın sorumluluğu tartışılmaz. Yazı, herhangi bir sosyal, toplumsal, antropolojik veya başka bir bilimsel inceleme veya araştırmaya dayanmadığı gibi somut bir bilgiye dayanmamaktadır. Yazıda anlatılanların Batman’da geçtiği ve Batmanlılar tarafından uygulandığı iddia edilerek, Bölge ve Bölge halkı aşağılanmış ve hakaret edilmiştir” denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMASI TALEP EDİLDİ
Suç duyurusunda, halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden Işıl Özgentürk ve sorumlu kişiler hakkında soruşturma başlatılması ve kamu davası açılması talep edildi. 

İŞKUR, RAKAMLARLA KONUŞTU

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
20 Nisan 2024 e-gazete