Baş ağrısına doğal çözümler

Çoğu zaman nedensizce günümüzü mahveden baş ağrısını geçirmek için hemen ilaçlara başvurmayın! Doğal yöntemler uygulayarak da geçirebileceğiniz baş ağrısı için ilaç kullanmak vücudunuza sandığınızdan daha çok zarar veriyor. İşte size uygulayabileceğiniz doğal yöntemler:

Baş ağrısına doğal çözümler
23-04-2018 02:27
Google News

LİMON VE NANENİN DOĞALLIĞINDAN YARARLANIN 

Yarım limonun suyu ve 3 yaprak naneyi bir bardak su içerisine koyun ve bir süre bekletin. Ardından bir bezi bu suda ıslatıp alnınıza koyun ve bezi her 15 dakikada bir ıslatın.

KOKU DUYUNUZA DİKKAT EDİN! 

Baş ağrısını tetikleyen duyulardan biri de kokudur. Çok güçlü ve yoğun kokular (güzel olsalar bile) baş ağrısı yapabilirler. Nane yağı ya da eczaneden alacağınız migren taşını koklamak baş ağrınıza iyi gelecektir.

SICAK SUYUN YARARINI KÜÇÜMSEMEYİN 

Ayaklarınızı sıcak su içerisine koyup, ensenize buz dolu bir poşet koyabilirsiniz. Bu sayede sıcak ve soğuk farkı vücudunuzdaki kan akışını değiştirerek, kan damarlarınızın rahatlamasını sağlayıp baş ağrınızı azaltacaktır.

ZENCEFİL HER DAİM YARDIMCINIZ 

1/3 T.K toz ya da taze rendelenmiş zencefili bir bardak sıcak su içerisine atın ve için. Zencefilin yoğun aroması ve bitkisel etkisi kan damarlarınızın genişlemesine neden olacağı için ağrınızı yavaş yavaş dindirecektir.

SADECE BİR BUZ BİLE ÇARE OLABİLİR 

Avucunuzun içine aldığınız bir buz küpünü iyice bütün gücünüzle sıkın. Elinizin donduğunu hissetmeniz en önemli püf noktası! Elinizdeki buz ağrı eşiğinizi yükselteceğinden baş ağrınızı hissetmemeye başlayacaksınız.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
26 Nisan 2024 e-gazete