GÜNDEM

BAŞARAN, MECLİS’TE AK PARTİ’Lİ VEKİLLERLE TARTIŞTI

HDP'nin sokağa çıkma yasaklarına ilişkin araştırma yapılması için Meclise sunduğu önergenin görüşmeleri esnasında “Kürdistan” tartışması yaşandı.

BAŞARAN, MECLİS’TE AK PARTİ’Lİ VEKİLLERLE TARTIŞTI
09-12-2015 20:44
Google News

HDP'nin sokağa çıkma yasakları, yaşanan sivil ölümler ve tarihi mekânların tahrip edilmesine ilişkin Meclis'e sunduğu grup önergesi görüşmelerinde sert tartışmalar yaşandı. HDP grubu adına söz alan Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bölgedeki gözlemlerini aktardı.

ÖLENLERİN FOTOĞRAFLARINI GÖSTERDİ

Meclis kürsüsünde, sokağa çıkma yasakları boyunca öldürülen çocukların, yaşlı kadınların fotoğraflarını gösteren Başaran “Son bir kaç aydır Kürdistan'da 18 yerde 149 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş, en 77 insan hayatını kaybetmiştir. Siz bunları sivil olarak kabul etmiyorsunuz, 10 yaşındaki Cemile'yi buzlukta saklamak zorunda kalan annenin çocuğu sivil değil mi? Bu halk, AKP'nin talimatları ile çalışan valilerin ve kaymakamların eliyle yapılan katliamlara maruz kaldı” dedi.

ACAR BAŞARAN’A, AK PARTİ’Lİ VEKİLLER TEPKİ GÖSTERDİ

Konuşmasında sık sık “Kürdistan” ifadesi kullanan Başaran'a AKP sıralarından tepki geldi. AKP'li Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, İç Tüzüğün 67'inci maddesini gerekçe göstererek Başaran'ı kullandığı Kürdistan kelimesi için “yaralayıcı sözler kullanmayın” diye uyardı.

“GERÇEĞİ ARAŞTIRALIM”

Sözlerini sürdüren Başaran “Bir halkın iradesine sahip çıkmasına Esadullah timi denilen güçler, eliyle halkın üzerinde baskı ve katliamlar uyguluyor. Elektrik yok, su yok, o halk kendimi yönetebilirim dediği ve sizin ırkçı faşist uygulamalarınızı kabul etmiyoruz dediği için bunlara maruz kalıyor. Biz oralardayız sizde ne yaşandığını görmek istiyorsanız odalarınızdan çıkıp buyurun birlikte gidelim. Eğer gerçeğin açığa çıkmasını istiyorsanız buyurun kabul edin önergeyi araştıralım” dedi. HDP'nin sokağa çıkma yasaklarına ilişkin araştırma yapılması için Meclise sunduğu önerge, AK Parti’li Vekillerin oyları ile reddedildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete