SPOR

“BAŞARI, EKİP İŞİDİR”

Batman Belediye Başkan Yardımcısı H. Murat Şahin, Başkan yardımcısı Sabri Aydın ve Hentbol Takım Antrenörü Secaettin Aydoğ ile birlikte gazetemizi ziyaret etti, spor alanındaki çalışmalardan bahsetti.

“BAŞARI, EKİP İŞİDİR”
24-07-2018 21:50
Google News

 

“SPOR, ORTAK BİR DEĞER”

Belediye Hentbol Takımının başarısından söz eden Şahin “Dünyada kitlelere ulaşmada en etkili yollardan biri de spordur. Biz Batman’da farklı bir şeyler yapmak istedik.  Spor ortak bir değerdir. Bu tenis olur, hentbol olur, başka bir spor olur. Batman’ın dışarıya karşı vizyonunu, background unu oluşturuyor” dedi.

“HAYALİM, SPORCU BECERİ KOORDİNASYON MERKEZİ KURMAK”

Spor alanındaki hayalini anlatan Şahin “Benim bir hayalim var, Sporcu Beceri, Sağlık ve Koordinasyon Merkezi kurmak istiyorum. Çocuklarımızı küçük yaşlarda alıp bu merkez vasıtasıyla yeteneklerini geliştireceğiz. Şunu kabul edelim spor şu anda bir sektör olmuş durumda. Çocuklar yeteneklerini göstererek bu sektörde ilerlemeye çalışıyor. Bu çocuklar bizim değerlerimiz. Şükran Cangir, masa tenisinde. Sinan Sadak, güreş alanında. Şampiyon oldular. Şimdi bu çocuklarımızı ödüllendiriyoruz, Belediye olarak. Şimdi bu kardeşimiz alt kategorideki diğer sporcularımıza rol model olacak” dedi.

“BAYAN VOLEYBOL TAKIMI İÇİN TALİMAT VERDİM”

Bayan Voleybol Takımını profesyonel lige yükseltmek için çalışma yapılaması talimatını verdiğini belirten Şahin “Bu takım tamamen yerli sporculardan oluşacak” dedi.

52 ANTRENÖR, 7 BİN 600 SPORCUYU ÇALIŞTIRIYOR

Belediyenin, 52 antrenörün bulunduğunu belirten Şahin “52 antrenör almamı eleştirmişlerdi. Bu insanlar hem istihdam ediliyor, evine ekmek götürüyor hem işini yapıyor, hem spor yaptırıyor hem de yetenekli gençleri keşfediyor. 52 antrenör, 7 Bin 600 sporcuyu yetiştiriyor” dedi.

BUZ PATENİNDE TALEP PATLAMASI…

Batman’da 20 gün önce açılan buz pateni kursuna büyük ilgi duyulduğunu belirten Şahin “Buz pateni tesisini kurduk. Ne gerek var dediler. Şu anda talep patlaması var. Maksimum 200 kişi alabiliyoruz ama Binin üzerinde talep var. Demek ki buna ihtiyaç var. Batman’da böyle şeyler isteniyor” dedi.

“SECAETTİN HOCA’NIN EMEKLERİ BÜYÜK”

Hentbol Takım Antrenörü Secaettin Aydoğ’un başarısından da söz eden Şahin “Her sene altyapıdan 5 genci A takıma alalım ki 3 yıl sonra transfer yapmayalım. Burada Hocamızın büyük emeği var. Secaettin Hocamız insanlar ile diyalogu da çok iyi. Bir başarı varsa hepimizin başarısıdır, başarısızlık varsa bunun da sorumlusu benimdir” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
BATMAN'IN SİZCE EN ÖNEMLİ SORUNU NEDİR?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
25 Nisan 2024 e-gazete